Вінницькі лісівники борються з браконьєрами,виховують культуру полювання (+фото)

Вінницькі лісівники борються з браконьєрами,виховують культуру полювання (+фото)

24.11.16 12:49 0 545
Мисливство - досить популярний вид відпочинку. В Україні зареєстровано близько півмільйона мисливців, на Вінниччині - майже 29 тисяч. Найпопулярнішими видами є літньо-осіннє полювання на пернатих, осінньо-зимове на хутрових звірів. Досить популярними є колективне полювання на копитних тварин, індивідуальне полювання.

Мисливські угіддя державних підприємств лісового та мисливського господарства Вінниччини займають 257,1 тис. га (12,3% від загальної площі мисливських угідь області). Основними мисливськими видами є козуля, кабан, заєць-русак, лисиця, борсук, куниця лісова.

У ДП «Бершадський лісгосп», «Вінницький лісгосп», «Гайсинський лісгосп», «Дашівське ДЛМГ», «Жмеринський лісгосп», «Крижопільський лісгосп», «Могилів-Подільський лісгосп», «Тульчинське ЛМГ», «Хмільницький лісгосп» введено в експлуатацію вольєри для утримання та розведення дикого кабана в напіввільних умовах загальною площею 432 га.

Це сприяє збільшенню популяції дикого кабана, що в свою чергу дає змогу отримувати максимально економічний ефект. Саме вольєрне господарство відповідає потребам, оскільки штучне розведення тварин забезпечує стабільний приріст поголів'я, гарантовані результати полювання, а відтак - додаткові прибутки. На базі лісництв побудовані будиночки мисливця з усіма зручностями. Сюди можна приїхати на змістовний відпочинок, на полювання.

Для покращення умов полювання на диких тварин проводиться ряд біотехнічних заходів, що в свою чергу поліпшує життя диким звірам. Держпідприємства заготовили достатньо кормів для зимової підгодівлі. Ведеться постійна боротьба з хижаками. Постійно контролюється правильність ведення мисливського господарства іншими користувачами мисливських угідь, дотримання мисливцями правил полювання. Досить серйозною є проблема браконьєрства. Станом на 21 листопада 2016 року державна лісова охорона склала 252 протоколи про порушення правил полювання. До відповідальності притягнуто 252 чоловіки. На порушників накладено штрафів на суму 60501 грн.

Зрозуміло, що без залучення громадськості важко викорінити це ганебне явище - браконьєрство. В обласному управлінні лісового та мисливського господарства діє «гаряча лінія» за телефонами 61-17-42, 61-14-26. Якщо у жителів області є інформація про порушення правил полювання, просимо скористатися цими телефонами.

Культуру полювання, поведінки на природі вінницькі лісівники формують з дитинства. Працівники держлісгоспів проводять практичні заняття з учнями шкіл, членами учнівських лісництв, що дає розуміння дітьми справжніх цінностей у спілкуванні з природою.

Адже не виключено, що в майбутньому ці школярі стануть мисливцями зі сформованим правильним баченням суті полювання і мисливського господарства. Лісівники говорять про коректне добування диких тварин, а не про жорстоке вбивство, про нелегку й трудомістку роботу по розведенню, примноженню і збереженню мисливської фауни.

Прес-служба Вінницького ОУЛМГ





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ