Які бувають фільтри для авто?

Які бувають фільтри для авто?

24.11.16 16:48 0 1114

Стежити за станом фільтрів в автомобілі - це перше, що потрібно робити при його обслуговуванні. Навіщо потрібні фільтри в транспортному засобі та чим загрожує несвоєчасна заміна старих фільтрів - ми поговоримо далі. І розповість нам про це співробітник інтернет-магазина "Находу": http://www.na-hodu.com.ua/select/filter/, в якому ви можете купити фільтри для свого авто за доступною ціною.

Класифікація фільтрів

За здатністю затримувати пил і дрібний бруд фільтри діляться на три види:

  • Перший тип називається «абсолютні фільтри». Вони майже повністю вловлюють всю сажу та пил;
  • Пристосування другого класу здатні затримати бруд більше 1 мкм;
  • Фільтри третього класу можуть вловити забруднення вище 10 мкм.

Незалежно від виробника фільтри дуже схожі один на одного за своєю структурою.

Паливні фільтри

Паливні фільтраційні компоненти добре захищають двигун транспортного засобу від шкідливих часток, які, на жаль, часто зустрічаються в неякісній солярці або бензині, крім цього вони надають допомогу насосу при качанні бензину. Спеціальний шар в даних фільтрах виготовлений з особливого паперу, який просякнутий акриловою смолою.

Паливний фільтр замінюється на новий залежно від того, чи знаходиться він всередині бака, чи є виносним.

Для внутрішніх - оптимальний термін служби складає близько 100 тис. км, для виносних - 50 тис.

Повітряні фільтри

Вони збільшують витрату палива та оберігають двигун машини від пилу, який ускладнює робочу суміш, погіршує динамічні характеристики двигуна. Якщо вчасно не поміняти повітряний фільтр, це призведе до підвищення навантаження на фільтруючий елемент. Останній в свою чергу може легко порватися і «виплеснути» весь бруд і пил, що скупчився в двигуні.

Купуючи новий повітряний фільтр, слід звернути увагу на дуже важливий фактор: як щільно елемент прилягає до корпусу, інакше рівень фільтрації буде всього лише 60-70 %, а це загрожує виходом з ладу мотора.

Салонні фільтри

Вони встановлюються для захисту салону автомобіля від неприємних запахів і частинок пилу. Також він позитивно впливає на роботу кондиціонера. Такі пристосування бувають двох типів: на основі фільтрувального паперу і на основі активованого вугілля. Останні в свою чергу поділяються на фільтри з дрібнодисперсним вугіллям, яке заважає проходженню повітря, і з частинками вугілля великого розміру, що допомагає руху повітря через фільтр, до того ж вони повністю поглинають запахи.

Ефективність таких фільтрів вище, але і коштують вони дорожче пристосувань на паперовій основі. Мінус вугільних фільтрів в тому, що їх функціонування помітно погіршується вологістю повітря.

Масляні фільтри

Вони використовуються для очищення масла в моторі від небажаних частинок пилу. Дуже важливо купувати масляні пристосування високого класу, так як погана якість швидко позначиться на двигуні.

Висновки

Слідкуйте за станом фільтрів в авто і ваш залізний кінь буде служити вам вірою і правдою багато років. Успіху і будьте обережні!




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Майже 50 млн грн фінансової ...

КОМЕНТАРІ