Історія появи футболки

Історія появи футболки

24.11.16 23:19 0 1099

Такий звичайний одяг, як футболка - знають усі. Однак у нашого співвітчизника ще з дитинства відклалося думку, що футболка якимось чином пов'язана з футболом - це не так! Далі ми розповімо історію появи футболки і розповість нам про це співробітник інтернет-магазину megafutbolka.com, в якому ви можете придбати даний вид одягу.

Отже історія появи футболки насправді жодним чином не пов'язана з популярним спортом. Як і більшість повсякденних речей, коріння пов'язує футболку з Першою світовою війною, як частину обмундирування для солдатів.

Історія Т-образної сорочки

Тоді ще футболки не були популярні та повсякденні як сьогодні. Проблема була в тому, що тоді їх взагалі не існувало і тільки в період Першої світової війни Японія стала закликати на службу американських солдатів і тут же зіткнулася з однією серйозною проблемою - обмундируванням.

В результаті для обмундирування стали використовувати 100 % бавовняну нижню білизну, в якій ходили всі європейські солдати. Але європейські солдати не носили футболки, тобто сорочки з короткими рукавами. У них були сорочки з бавовни з довгими рукавами. Однак японці вирішили трохи вдосконалити такі сорочки, обрізавши в них рукава і відкрили комір. Результатом робіт швачок стала перша футболка.

Якщо ви помітили, то в англійській мові футболку називають як T-shirt. Справа в тому, що в англійській мові немає перекладу слова футболка, ця назва придумали у нас, як частина форми до відомого спорту. Сама ж футболка - це Т-подібна сорочка (звідси і T-shirt) з короткими рукавами і відсутністю коміра і тільки через роки таку сорочку презентували як одяг для спорту. Ось саме тоді і з'явилося знайоме слово «Футболка», а пізніше футболки стали носити і дівчата.

Але сьогодні футболка не тільки спортивний одяг, скільки частина моди або приналежність до різних субкультур і купити дівчатам модні жіночі футболки можна в онлайн-магазинах.

Звідки пішла мода на футболки з написами?

Сьогодні звичайна біла футболка - це частина субкультури «нормкор», але незважаючи на одвічну класику, молодь віддає перевагу яскравим футболки з красивими написами. Перші футболки з написами з'явилися набагато пізніше Першої світової війни. Мода на футболки з написами з'явилася завдяки Голлівуду і розвитку американської кіно-індустрії. Футболка була тоді частиною одягу для зйомок. Футболка - це символ новизни, сексуальності і розкутості.

Величезну роль на розвиток культури вплинули в 60х роках: група Beatles, сексуальна революція і рух Хіпі. У той же час на зміну звичайним білим футболкам прийшли яскраві і різноколірні футболки, що демонструють приналежність до хіпівського руху, а пізніше і до інших субкультур.

У наш час вже існує стільки різновидів футболок - деякі можна одягати для спорту, деякі для джинсів і навіть для класичних брюків.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Переваги кросівок Nike
Наступна новина: Запчасти для авто: Где ...

КОМЕНТАРІ