Рівень збереженості історико-містобудівного середовища Чернівців визнано одним з кращих в Україні

Рівень збереженості історико-містобудівного середовища Чернівців визнано одним з кращих в Україні

25.11.16 16:12 0 523
У Чернівцях успішно проведено науково-практичний семінар «Досвід та перспективи управління об'єктами всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та їх буферними (охоронними) зонами». Співорганізаторами виступили Чернівецька та Одеська міські ради, ЧНУ ім. Юрія Федьковича та Український національний комітет Міжнародної ради з питань пам'яток та визначних місць (ІКОМОС).

Учасників привітали Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, Генеральний консул Румунії в Чернівцях Елеонора Молдован, почесний консул Австрії в Чернівцях Сергій Осачук, проректор з науково– педагогічної роботи ЧНУ Тамара Марусик та президент УНК ІКОМОС Микола Гайда.

Експерти з питань ЮНЕСКО міст Києва, Львова, Одеси, Чернівців, Камянець-Подільського представили змістовні доповіді, обговорено першочергові виклики перед охоронцями історичного середовища та управлінцями пам'яток Світового значення. Відзначено високу активність органів місцевого самоврядування історичних міст в напрямку збереження культурної спадщини, відсутність чіткого законодавчого регулювання галузі та належний рівень збереженості історико-містобудівного середовища Чернівців як один з кращих досвідів в Україні. Заключна резолюція семінару буде направлена центральним органам виконавчої влади.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ