Чернігівський міський голова зустрівся з підприємцями міста

Чернігівський міський голова зустрівся з підприємцями міста

25.11.16 12:30 0 531
У Чернігівській міській раді міський голова Владислав Атрошенко провів зустріч з підприємцями Чернігова.

Для спільного обговорення були запропоновані два питання: прибирання міста під час великих опадів та прикрашення міста до Новорічних та Різдвяних свят.

Міський голова звернувся до підприємців міста з наполегливим проханням спільно дбати про наше місто. Перш за все мова йшла про об'єднання зусиль щодо прибирання міста під час значних опадів.

Владислав Атрошенко наголосив, що прибрати вчасно всю територію міста силами міських комунальних служб у періоди великих опадів та перепадів температури, коли швидко утворюється ожеледь на тротуарах, неможливо. Адже для цього значно треба збільшити штат працівників комунальних служб та кількість снігоприбиральної техніки, а це суттєві додаткові навантаження на міський бюджет. Тож, кожний підприємець має прибрати прилеглу частину тротуару біля свого офісу, магазину тощо.

У ході дискусії після висловлення підприємцями міста зауважень та пропозицій прийнято спільне рішення щодо порядку та термінів прибирання прилеглої території. Тож, якщо з об'єктивних причин власнику не вдалося прибрати територію вчасно, то після зауваження з боку контролюючих служб, для виконання цієї роботи надається ще доба. За не прибирання своєї території після закінчення цього часу підприємець має сплатити штраф у розмірі 1700 грн.

Окремо торкнулися також проблеми знищення бурульок на дахах будинків. З цього питання порекомендували звертатися за допомогою до КП «Зеленбуд», яке має відповідну техніку та досвід з цього питання.

Коментуючи прийняте рішення, міський голова підкреслив: «Я хочу, щоб усі були свідомими та розуміли, що ми переслідуємо мету забезпечення чистоти та безпеки у місті, і в жодному разі не штрафів».

Владислав Атрошенко також запросив підприємців до спільних дій з міською владою щодо оригінального художньо-естетичного вирішення святкового оформлення міста на Новорічні та Різдвяні свята.

Не зважаючи на певні труднощі, що зумовлює фінансово-економічна ситуація в державі, необхідно зробити все можливе, щоб місто на Новорічні та Різдвяні свята виглядало привабливо, святково та створювало піднесений, радісний настрій для його жителів і гостей, - зазначив міський голова.

Для підприємців були презентовані варіанти святкового оформлення будівель, дерев, ліхтарів, вітрин та ін.

Як повідомлялося раніше, розпорядженням Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка оголошено конкурс на краще святкове оформлення вітрин, фасадів об'єктів торгівлі, ресторанного господарства та побутового обслуговування населення та прилеглих до них територій до Новорічних та Різдвяних свят. Підсумки конкурсу, який триватиме з 19 по 23 грудня поточного року серед суб'єктів господарювання міста, підводитимуться 23 грудня.

Переможці будуть відзначені подякою міського голови та нагороджені призами. Також міський голова запропонував оголосити конкурс на краще прибирання своєї прилеглої території і теж преміювати за це підприємців-власників.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Влітку 2017 року за участю ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ