Чернігівське тролейбусне управління закупить 12 нових великих автобусів

Чернігівське тролейбусне управління закупить 12 нових великих автобусів

25.11.16 14:06 0 479
Виконком Чернігівської міської ради дав КП «Чернігівське тролейбусне управління» дозвіл на проведення тендеру на закупівлю 12 автобусів.

Мова йде про автобуси, пасажиромісткість яких не менше 70 місць.

Тендер має проходити відповідно до вимог Закону України «Про публічні закупівлі».

Під час засідання виконкому міським головою та іншими учасниками неодноразово наголошувалося, що рішення про необхідність придбання нових автобусів для КП «ЧТУ» є принциповим. Адже місту доцільно розвивати своє комунальне підприємство. І на саме автобусний парк ЧТУ дає левову частку його доходів. Підприємство готується взяти участь в оголошеному 17 листопада конкурсі на обслуговування міських автобусних маршрутів і має претендувати на деякі з них.

Питання тільки в тому, які джерела фінансування є оптимальними для цієї закупівлі автобусів. У випадку, якщо в результаті тендеру в переможця будуть закупатися білоруські автобуси «МАЗ», КП «ЧТУ» зможе скористатися перевагами спеціальної білорусько-української кредитної програми, за якою кредит надається на дуже вигідних умовах: річні проценти по ньому становлять 12%. Це значно менше, ніж навіть проценти по депозитах в українських банках.

У випадку ж, якщо в цьому тендері переможуть автобуси не з Білорусі, кредитні кошти (за комерційними процентними ставками) залучати буде недоцільно. Тоді автобуси будуть придбані за кошти бюджету.

З огляду на це, з проекту цього рішення виконкому вилучено пункт про джерела фінансування закупівлі.

Читайте також:

КП «ЧТУ» підписало договір на поставку 10 нових тролейбусів

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До нового Реєстру ...
Наступна новина: У Тернополі оголошено ...

КОМЕНТАРІ