Чернігів: Після створення “Муніципальної поліції” боротьба з порушеннями в сфері благоустрою стане більш ефективною

Чернігів: Після створення “Муніципальної поліції” боротьба з порушеннями в сфері благоустрою стане більш ефективною

25.11.16 08:07 0 429
На розгляд 13 сесії міської ради 30 листопада виноситься питання «Про створення комунального підприємства «Муніципальна поліція».

Це підприємство створюється з метою боротьби з незаконною торгівлею та зовнішньою рекламою, а також протидії іншим порушенням у сфері благоустрою. Завдання нового підприємства – своєчасне виявлення, ефективне реагування та профілактика цих явищ.

Зараз ці функції «розпорошені»: частково здійснюються працівниками Екологічної інспекції КП “АТП-2528” та частково - відділу благоустрою КП «Зеленбуд». Аби не було дублювання, ці підрозділи будуть реорганізовані.

Також “Муніципальна поліція” після створення в місті системи “Безпечне місто” активно співпрацюватиме з правоохоронними органами в напрямку підвищення ефективності в забезпеченні правопорядку в Чернігові.

У її штат будуть набиратися працівники з досвідом роботи у правоохоронних органах.

У той же час, чернігівська Муніципальна поліція не буде виконувати жодних функцій охоронної структури.

Штат “Муніципальної поліції” планується затвердити з 22 осіб, з яких 16 – безпосередньо інспектори. Згідно зі штатним розписом підприємства, десять з них працюватимуть у Відділі контролю за благоустроєм та екологічної безпеки міста і шість – у Відділі протидії стихійній торгівлі.

Як і працівники комунальної Екологічної інспекції зараз, інспектори Муніципальної поліції в Чернігові складатимуть протоколи про виявлені порушення для притягнення винних осіб до відповідальності. Новим буде те, що інспектори зможуть проводити відеофіксацію правопорушень і в передбаченому законом порядку надавати ці матеріали. Також новацією є те, що в складі інспекторів передбачений велопатруль. Це традиційна європейська практика, яка, очікується, буде позитивно впливати на формування іміджу Чернігова.

На утримання КП «Муніципальна поліція» Чернігівської міської ради передбачається виділити фінансування у 3,8 млн грн на наступний рік. З цієї суми 1,7 млн – це заробітна плата й нарахування на неї і 186,5 тис. грн – комунальні витрати. На інші витрати, пов'язані з матеріальним забезпеченням нової структури, передбачено 1,9 млн. грн.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Какой должна быть мебель ...
Наступна новина: Звернення міської ради ...

КОМЕНТАРІ