В Житомирській області військові строкової служби можуть підписати 6-місячний контракт

В Житомирській області військові строкової служби можуть підписати 6-місячний контракт

25.11.16 13:15 0 511
Кампанія комплектування української армії контрактниками дає позитивні результати. Підвищення заробітної плати всім військовослужбовцям, які служать за контрактом, ефективно вплинуло на формування Збройних Сил України.

Вже з 1 лютого 2016 року контрактники щонайменше отримують по 7 тисяч гривень.

На військову службу за контрактом приймаються громадяни призивного віку, які мають вищу, професійно-технічну, повну або базову загальну середню освіту і не проходили строкової військової служби. Вік для прийняття кандидатів на військову службу за контрактом становить від 18 до 40 років.

Військовослужбовці, які проходять строкову військову службу теж можуть укласти контракт.

Міністерство оборони України надає детальні роз'яснення щодо підписання 6-місячного контракту.

Для військовослужбовців строкової військової служби та військовослужбовців військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, які під час дії особливого періоду вислужили не менше 11 місяців, осіб, звільнених з військової служби під час дії особливого періоду, які приймаються на військову службу за контрактом у період з моменту оголошення мобілізації до часу введення воєнного стану (настання воєнного часу) або оголошення рішення про демобілізацію, строк військової служби в календарному обчисленні встановлюється шість місяців.

Строк проходження військової служби для таких військовослужбовців може бути продовжено за новими контрактами на строк шість місяців.

У разі закінчення особливого періоду або оголошення рішення про демобілізацію дія таких контрактів припиняється достроково.

Тому після завершення 6-місячного терміну служби за таким контрактом військовослужбовець, який його уклав, гарантовано звільняється з військової служби, або, виключно за власним бажанням, укладає новий контракт на 6 місяців, або інший вид контракту.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Бюджет Чернівців від ...

КОМЕНТАРІ