В Житомирській області наскільки захищені права дитини в ОТГ?

В Житомирській області наскільки захищені права дитини в ОТГ?

25.11.16 10:23 0 457
У Житомирській облдержадміністрації 24 листопада, говорили про права дітей в об'єднаних територіальних громадах.

В процесі децентралізації та створення ОТГ питання захисту законних прав та інтересів дітей досить важливе. На цьому питанні має бути зосереджена увага керівників громад, органів виконавчої влади та служб у справах дітей.

Про це говорили заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, заступник голови обласної ради Максим Вілівчук, народний депутат України Юрій Павленко, керівник секретаріату міжфракційного депутатського об'єднання «Захист прав дітей – пріоритет держави» ВРУ Людмила Волинець, голови селищних, сільських ОТГ, представники служб у справах дітей райдержадміністрацій, на території, яких утворені ОТГ, а також керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, які опікуються дітьми.

— — «Пілотні проекти, які починаються на Житомирщині, як правило, стають успішними і лягають в основу законопроектів, а потім поширюються на всю Україну. Впевнений, що і цього разу наші фахівці не підведуть із проектом вивчення питання забезпечення та захисту прав дитини в процесах децентралізації та формування об'єднаних територіальних громад», – зазначив Ярослав Лагута.

В області протягом 2016 року працювала робоча група, яка детально проаналізувала ситуацію у кожній ОТГ. Основне питання – наскільки захищені права дитини.

На сьогоднішній день на Житомирщині утворено 10 ОТГ, на території яких проживає майже 12 тис. дітей, в тому числі діти, які потребують особливої уваги. Дуже важливою є організація роботи в громадах щодо забезпечення прав та захисту дітей.

Наразі в громадах області відсутній єдиний підхід щодо організації роботи з захисту прав дітей. Єдина громада, в якій створено окремий структурний підрозділ – Тетерівська ОТГ.

Всього в Україні із 150 діючих громад і лише 7 мають відповідні служби.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Вінниччині відкрили ...

КОМЕНТАРІ