На Вінниччині відкрили меморіальну дошку Данилу Заболотному (+фото)

На Вінниччині відкрили меморіальну дошку Данилу Заболотному (+фото)

25.11.16 10:37 0 490
24 листопада, у Вінниці з нагоди 150-річчя з дня народження відкрили меморіальну дошку відомому мікробіологу Данилу Заболотному. Встановили її на будинку №8 вулиці, що носить ім'я вченого.

На урочисте відкриття пам'ятної дошки Данила Заболотного завітали представники обласної влади, народні депутати, а також студенти та викладачі Вінницького медичного коледжу, що носить ім'я академіка, які і стали ініціаторами даного заходу.

«шня подія важлива не лише для Вінниці і Вінницької області, а й для всієї України, адже ім'я Заболотного - це ім'я світового значення» - наголосив виступаючи під час відкриття пам'ятної дошки перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко.

«Мені дуже хотілося саме цьому лікарю та вченому зробити пам'ятну дошку», - відзначає скульптор Василь Слободянюк, - «І саме- з білого мармуру, адже все своє життя Данило Кирилович боровся з чорними хворобами, а сам був білою і чистою людиною».

Данило Заболотний народився у селі Чоботарки (нині Заболотне) на Вінниччині у 1866 році. Своє життя вчений присвятив боротьбі з дифтерією, висипним тифом, чумою, холерою та іншими важкими інфекційними захворюваннями. Був у різних наукових експедиціях в Ірані, Індії, Китаї, Марокко, Єгипті, Монголії, Шотландії та Маньчжурії. Вивчав там причини спалахи епідемій інфекційних захворювань у місцевих мешканців. Розробляв протиепідемічні заходи боротьби з інфекційними хворобами.





































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: 21 листопада розпочався ...

КОМЕНТАРІ