У Рівненській області прокуратура виявила порушення прав затриманих,узятих під варту та засуджених осіб на належне медичне забезпечення

У Рівненській області прокуратура виявила порушення прав затриманих,узятих під варту та засуджених осіб на належне медичне забезпечення

26.11.16 15:19 0 568
У виправних колоніях, слідчому ізоляторі, інших місцях несвободи Рівненщини порушувалися права ув'язнених та засуджених на охорону здоров'я та належне медичне забезпечення.

Це з'ясувалося за наслідками проведених перевірок з питань додержання адміністраціями зазначених установ вимог кримінально-виконавчого та іншого законодавства, що їх провели упродовж жовтня-листопада 2016 року органи прокуратури Рівненської області із залученням фахівців органів влади та державного контролю.

Зокрема, перевірки в ізоляторах тимчасового тримання у містах Рівне та Вараш засвідчили непоодинокі факти несвоєчасного надання медичної допомоги затриманим та взятим під варту особам.

Лише за втручання прокуратури більше 20 ВІЛ-інфікованих осіб, які утримуються у слідчому ізоляторі та виправних колоніях області, пройшли відповідне обстеження та 6 з них призначено необхідне лікування.

У вказаних установах, а також КЗ «Острозька обласна психіатрична лікарня» на момент проведення перевірки виявлено факти зберігання і використання лікарських засобів із терміном придатності, що минув, або які в Україні не зареєстровані.

Також, у порушення вимог законодавства, адміністрацією Рівненського СІЗО не забезпечувалося флюрообстеження осіб, які вибували з установи, а в Городищенській ВК № 96 не всі засуджені пройшли щорічні профілактичні медичні огляди.

За всіма наведеними та іншими фактами виявлених порушень законодавства органи прокуратури Рівненської області вжили вичерпних заходів до відновлення прав ув'язнених та засуджених. Керівникам установ спрямовані акти реагування, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто вже 8 посадових осіб.

Крім того, Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками в області притягнуто до адміністративної відповідальності 3 начальників медичних частин виправних колоній та 1 провізора Рівненського слідчого ізолятора-арештного дому.

Питання додержання вимог законодавства щодо охорони здоров'я осіб, які утримуються в установах виконання покарань і попереднього ув'язнення, перебувають на постійному контролі прокуратури Рівненської області.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирщина отримала ...

КОМЕНТАРІ