Сімейні лікарі з Нідерландів навчають своїх колег з Житомирщини

Сімейні лікарі з Нідерландів навчають своїх колег з Житомирщини

26.11.16 09:11 0 490
На базі центральної дитячої міської лікарні м. Житомира (КУ ЦДМЛ) Президент Асоціації сімейних лікарів Житомирської області Вікторія Івчук, головний лікар Володимир Башек зустрілися з Хенком ван Шотхорстом (Henk van Schothorst) – членом Асоціації сімейних лікарів Нідерландів, який очолює фундацію з обміну досвідом між лікарями наших країн «Foundation Sharing Knowledge N-U».

Голландські лікарі на волонтерських засадах вже не перший рік співпрацюють з лікарями Житомирщини. Зокрема, рік тому був проведений цикл курсів з удосконалення роботи лікарів-педіатрів КУ ЦДМЛ, де Хенк ван Шотхорст провів заняття з анатомії та фізіології вуха, діагностики та лікування середнього отиту. Сімейних лікарів Житомирської області зацікавив формат проведення тренінгів, тож було визначено тему та сформовано план щодо проведення подальшого навчання.

Так, за попередньою домовленістю підготовлено тренінг «Цукровий діабет у практиці сімейного лікаря» для 4 районів області. Відбулися тренінги у Коростишівському, Бердичівському, Новоград-Волинському та Олевському центрах ПМСД.

В Олевському районі додатково був проведений тренінг «Діагностика проблеми вуха з використанням отоскопа», в рамках якого фундацією з обміну досвідом між лікарями наших країн «Foundation Sharing Knowledge N-U» було подаровано отоскопи.

Загалом під час тренінгів пройшли навчання 84 сімейних лікарі, в тому числі і лікарі-педіатри Житомирської області, що були задіяні у пілотному проекті.

За сприяння управління охорони здоров`я Житомирської облдержадміністрації, Асоціації сімейних лікарів Житомирської області та фундації лікарів Нідерландів «Foundation Sharing Knowledge N-U» по закінченні тренінгів учасники отримали відповідні сертифікати.

У планах Асоціації подальше проведення кущових тренінгів з проблем цукрового діабету в інших районах Житомирської області.

У квітні-травні 2017 року під час наступного візиту голландців відбудеться моніторинг проведеного навчання серед сімейних лікарів щодо проблеми цукрового діабету та продовження навчання з інших тем, які були запропоновані для подальшої співпраці.

Учасники зустрічі також обговорили окремі питання адаптації провідних європейських напрацювань медичної галузі до вітчизняної моделі охорони здоров'я. Зокрема, йшлося про систему ліцензування лікарів, де провідне місце належить підвищенню їхньої кваліфікації.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернівцях відкриють ...
Наступна новина: Чернігів: Фонд комунального ...

КОМЕНТАРІ