В.о. начальника Держгеокадасту: На землях,від яких відмовився ТНЕУ,можна будувати

В.о. начальника Держгеокадасту: На землях,від яких відмовився ТНЕУ,можна будувати

26.11.16 12:22 0 519
Земля, яку ТНЕУ передає на користь учасників АТО, матиме сільськогосподарське призначення. Водночас на ній можна звести садовий будинок до 300 кв. м. і в такий спосіб мати повноцінне житло поблизу м. Тернополя.

Про це зазначає Віктор Мартинюк, в. о. начальника Головного управління Держгеокадастру в Тернопільській області.

«Відповідно до постанови Кабінету міністрів, садові та дачні будиночки можна перевести у житлові, і ця процедура не є складною. Для цього необхідно написати заяву та представити документи на самий будинок, згоду власників або співвласників, обстеження технічного стану. Такий «пакет документів» подається до органу виконавчої влади – в нашому випадку Тернопільської міської ради. Виконком протягом місяця приймає рішення перевести такий будинок у жилий. Далі - місцева рада у триденний строк надсилає власникові рекомендованим листом рішення про переведення дачного чи садового будинку у жилий будинок із зазначенням його адреси», - роз'яснює Віктор Мартинюк.

За його словами, це найбільш простий та швидкий спосіб, аби учасники АТО могли отримати можливість мати власне житло.

«Звісно, можна іти іншим шляхом – передавати землі до комунальної власності міста, а тоді змінювати цільове призначення з с/г на «під житлову та громадську забудову». Але це займе дуже багато часу, і «пакет документів» потрібно значно більший. Учасникам АТО, які претендуватимуть на ці ділянки, доведеться чекати рішення кількох сесій міської ради та «оббити пороги» в не одній інстанції. З практики – це може тривати до року часу, - зазначає Віктор Мартинюк. – Окрім того, при зміні призначення потрібно буде відшкодувати сільськогосподарські втрати, а це немала сума. Тому тут постає питання на чиї плечі це ляже?».

Водночас він звернув увагу на те, що в напрямку Львівської траси на території садового кооперативу вже є чимала кількість повноцінних житлових будинків. «Тож проведення необхідних комунікацій – електрики, водопостачання тощо – не буде проблематичним», - зазначив в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру в Тернопільській області.

Процедура оформлення земельної ділянки під садівництво також потребує мінімум документів та часу: потрібні заява, ксерокопії паспорта, ідентифікаційного коду та довідки про підтвердження статусу учасника АТО. І протягом 10 днів заявник отримує наказ на розроблення документації.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ