У Тернополі жіночі громадські організації сформували коаліцію під назвою «Жінки. Мир. Безпека»

У Тернополі жіночі громадські організації сформували коаліцію під назвою «Жінки. Мир. Безпека»

26.11.16 10:39 0 555
У Тернополі відбулася прес-конференція з нагоди презентації проекту «Об'єднання зусиль громадськості та влади у Тернопільській області на виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325», який впроваджується Тернопільською обласною Асоціацією Жінок спільно з відділом сім'ї та молоді Тернопільської ОДА за підтримки Українського Жіночого Фонду.

Мета проекту — сприяти реалізації заходів щодо забезпечення в Тернопільській області Національного плану дій з виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека», а також підвищити поінформованість громадськості Тернопільської області про документ та привернути увагу суспільства на важливість і необхідність участі жінок у підтримці та зміцненні миру й безпеки.

«В умовах війни на Сході України ця Резолюції Ради Безпеки ООН набирає особливої актуальності. Ухвалена ще у 2000 році, ця резолюція була імплементована в Україні шляхом розробки Національного плану дій з її виконання лише у 2016 році. Проблема відновлення миру та спокою в країні, підтримка осіб, які постраждали від збройного конфлікту на Сході – це одна із важливих складових цього документу і в цьому напрямку у нас на Тернопільщині є над чим працювати», - вважає керівник проекту, голова Тернопільської обласної Асоціації Жінок,Лариса РИМАР.

Ігор ЧОРНИЙ, начальник відділу сім'ї та молоді Тернопільської ОДА розповів про роботу обласної державної адміністрації щодо реалізації в області заходів забезпечення в області Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року. «Нами розроблена Обласна цільова соціальна програма підтримки сім'ї та протидії домашнього насилля на період 2017-2020 роки. Вона включатиме заходи, що передбачені Національним планом дій та планом, затвердженим Тернопільською обласною державною адміністрацією. Ми зацікавлені у співпраці з різними громадськими організаціями для досягнення кінцевої мети – забезпечення миру та стабільності, гармонізації суспільних відносин та досягнення гендерного балансу».

Участь у заході взяли представниці громадських організацій «Відродження нації», «Ліга жінок Тернопільщини», «Товариство імені Олени Теліги», «Союз Українок», та інші.

Алла БОРИСЕНКО, відома волонтерка, голова ГО «Офіцерський корпус» звернула увагу присутніх на проблему насильства у сім'ях колишніх військовослужбовців, які пройшли АТО. «Ми маємо справу з так званим післявоєнним синдромом. Кожен п'ятий воїн АТО, на жаль, приніс із собою з війни до мирного життя найсильніший психологічний розлад: від замкнутості і головних болів до спалахів депресій, агресії і пияцтва. Це все відображається на стосунках у родинах. Відомі факти побиття дружин і дітей. У цьому питанні ми не маємо права мовчати і не помічати проблему, маємо бути згуртовані і спільно виробляти план дій, як уникнути таких ситуацій», - сказала Алла БОРИСЕНКО,

У рамках заходу відбулося підписання Меморандуму про формування у Тернопільській області коаліції громадських організацій «Жінки. Мир. Безпека». Свою діяльність Коаліція планує спрямовувати на:

привернення уваги суспільства до негативних наслідків для жінок і дітей збройного конфлікту на Сході України;

важливість рівноправної та всебічної участі жінок у підтримці та зміцненні миру та безпеки;

необхідність посилення захисту жінок, дівчат і забезпечення їх прав та свобод;

створення системи всебічної допомоги постраждалим від насильства;

запобігання та протидія торгівлі людьми;

забезпечення рівних можливостей жінок брати участь у процесах управління державними справами;

забезпечення оцінки впливу та ефективності впровадження Національного плану дій з виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 у Тернопільській області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ