Мешканців Тернопільщини просять долучитися до акції «Запали свічку»

Мешканців Тернопільщини просять долучитися до акції «Запали свічку»

26.11.16 14:46 0 561
26 листопада мешканців Тернопільщини просять долучитися до акції «Запали свічку» в пам'ять про мільйони вбитих і про тих, хто пережив геноцид.

Традиційно в цей день увесь світ разом з Україною запалює свічки в пам'ять про жертв Голодомору.

О 16:00 буде оголошена загальнонаціональна хвилина мовчання, під час якої зупинять свою роботу підприємства, установи та організації. Опісля, о 16:01 год в усіх церквах області лунатимуть дзвони та розпочнеться акція «Запали свічку».

Загалом, поминальні заходи в Тернополі розпочнуться о 15 год 30 хв. На Театральному майдані відбудеться панахида за жертвами голодоморів 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років в Україні.

Окрім того, упродовж всього дня у храмах Тернопільщини відправлятимуть поминальні служби за жертвами голодоморів.

«Без перебільшень можна сказати, що штучно створені голодомори - найбільший злочин в історії людства. Вони спричинили демографічну катастрофу, наслідки якої в Україні даються взнаки і . Ми маємо пам'ятати невинно убієнних голодом українців, молитися за упокій їх душ і зробити все, аби така трагедія не повторилася ніколи. Закликаємо жителів та гостей міста і області долучитися до поминальних заходів. Також заохочуємо запалити і поставити свічки пам'яті в кожній оселі на знак скорботи і пам'ять про мільйони загублених життів наших співвітчизників», - зауважив заступник голови обласної державної адмінстрації Юрій Юрик.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ