В області,найбільше капітальних інвестицій - майже два мільярди гривень,освоєно підприємствами міста Вінниці

В області,найбільше капітальних інвестицій - майже два мільярди гривень,освоєно підприємствами міста Вінниці

26.11.16 11:09 0 463
За даними Головного управління статистики у Вінницькій області у січні–вересні 2016р. підприємствами та організаціями за рахунок усіх джерел фінансування освоєно 5007,3 млн. грн капітальних інвестицій, що у порівнянних цінах на 2,1% більше від обсягу капітальних інвестицій за відповідний період попереднього року. У розрахунку на одну особу освоєно 3131,0 грн капітальних інвестицій.

Частка Вінниччини у загальнодержавному обсязі капіталовкладень становила 2,4%. За цим показником серед регіонів України Вінницька область займає дванадцяте місце, а за темпом приросту – двадцяте.

Головним джерелом фінансування капітальних інвестицій залишаються власні кошти підприємств та організацій, за рахунок яких освоєно 72,8% загального обсягу. Частка залучених та запозичених коштів, а саме кредитів банків та інших позик, становила 3,8%. За рахунок державного та місцевих бюджетів освоєно 9,1% капітальних інвестицій.

Найвагомішу частку капітальних інвестицій (99,2% загального обсягу) освоєно у матеріальні активи, з яких у будівлі та споруди – 31,4% усіх інвестицій, у машини, обладнання та інвентар і транспортні засоби – 62,3%. У нематеріальні активи вкладено 0,8% загального обсягу капітальних інвестицій.

У капітальний ремонт активів спрямовано 303,4 млн.грн капітальних інвестицій (6,1% від загального обсягу).

Найбільше (38,5%) капітальних інвестицій області освоєно підприємствами м.Вінниці – 1926,4 млн. грн.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ