На Вінниччині грамотами та грошовими нагородами відзначили учасників голодоморів та науковців,які досліджували дану тематику (+фото)

На Вінниччині грамотами та грошовими нагородами відзначили учасників голодоморів та науковців,які досліджували дану тематику (+фото)

27.11.16 13:21 0 515
25 листопада, напередодні Дня пам'яті жертв голодоморів, який традиційно відзначають у четверту суботу листопада, в приміщені обласної державної адміністрації відбулося вручення Почесних грамот облдержадміністрації та обласної Ради з виплатою грошової винагороди, подарунків та квітів учасникам голодоморів в Україні та дослідникам, які працюють над вивченням та збором матеріалів про голодомор на Вінниччині.

В заході взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, перший заступник голови обласної Ради Людмила Щербаківська, заступник міського голови Галина Якубович, нагородженні, члени громадських організацій регіону, представники засобів масової інформації.

«Великим здобутком Незалежної України є те, що Голодомор 1932-1933 років визнаний світом, як геноцид української нації. Це було не лише фізичне знищення нашого народу, але й його культури, звичаїв та традицій, побуту», – відзначив Андрій Гижко у своєму виступі. «Ми повинні зробити все можливе для того, щоб подібні події ніколи більше не повторилися в нашій історії».

Захід проходив відповідно до Закону України «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні», Указу Президента України від 1 листопада 2016 року № 480/2016 «Про заходи у зв'язку з Днем пам'яті жертв голодоморів» та розпорядження голови облдержадміністрації від 14 листопада 2016 року № 858 «Про відзначення на Вінниччині Дня пам'яті жертв голодоморів».

У холі обласної державної адміністрації розміщено тематичну виставку обласного краєзнавчого музею присвячену Дню пам'яті жертв голодоморів в Україні «Люди правди. Щоб світ знав».









































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині вшанували ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ