Захисні окуляри для водія - як вибрати?

Захисні окуляри для водія - як вибрати?

27.11.16 19:02 0 977

Якісні окуляри для водіїв дозволяють проводити час в поїздках комфортно і безпечно. Вироби можуть захищати власника від сонця або підійдуть для носіння в темний час доби. Спеціальні окуляри для водія допоможуть вирішити численні проблеми з концентрацією уваги на управлінні і огляді автомобільних приладів і датчиків. Вироби є незамінними і для міських поїздок, і для проведення тривалих подорожей.

Навіщо водієві окуляри?

Сонцезахисні і противідблискуючі окуляри для водіння дозволяють комфортно почувати себе за кермом і зручно оглядати дорогу попереду і за транспортом. Даний аксесуар дозволяє максимально зосередитися на процесі управління, не відволікатися на сонячне світло, відблиски капота, мокрого асфальту, яскраві фари автомобіля, що їде попереду транспорту.

Автомобільні окуляри дозволяють вирішити такі завдання:

  • легко фокусувати погляд на огляді дороги і знаків;
  • покращувати чіткість зображення в негоду, при яскравому сонці;
  • спрощує орієнтування на дорозі у вечірній і нічний час.

Якісні і правильно підібрані окуляри для водіння машини здатні впорається з усіма зазначеними завданнями. Тому їх слід купувати, враховуючи головні вимоги до лінз, їх видів, форми, оправи. До речі, придбати антиблікові окуляри ви можете в інтернет-магазині www.comfortdrive.com.ua.

Сонцезахисні окуляри для водіїв: вивчаємо особливості лінз

Поляризаційні окуляри для водіїв мають особливий шар, який «приглушує» сонячне світло. Покриття дозволяє відмінно переглядати дорогу навіть при сліпучому природному освітленні. Зазвичай окуляри для водіїв від сонця мають яскраві кольори з незначним висвітленням внизу. Вони оптимально підходять для зручності огляду приладової панелі і самої дороги. Але при виборі виробів варто пам'ятати про особливості спотворення кольору лінзами.

Наприклад, червоні, помаранчеві та жовті окуляри для водіїв рекомендується носити при сутінковому світлі. Вони не будуть змінювати сприйняття відтінків. А для денної їзди слід віддати перевагу аксесуарам з сірими, зеленими тонами скла. Коричневі окуляри від сонця для водіїв є універсальними і можуть вдягатися в будь-який час доби.

Також при покупці потрібно звернути увагу на матеріал лінз. Скляні вставки в разі аварії можуть пошкодити очі. Пластикові аналоги високої якості (не спотворюють колір, надійно захищають від сонця) менш травмонебезпечні. Але варто пам'ятати: дешеві пластикові окуляри в більшості випадків недостатньо корисні й ефективні.

Водійські окуляри: як вибрати аксесуар зручної форми?

Оправа окулярів повинна бути вузькою: тонкі рамки не погіршують огляд. Особливу увагу слід приділити моделям, які практично не мають оправи. Такі водійські окуляри володіють особливою конструкцією: завушини кріпляться до самого скла, а місток між лінзами максимально виведений вгору (розташований в області брів). Тому слід купувати вироби тільки з тонкими металевими або пластиковими рамками.

Перед тим, як вибрати водійські окуляри, необхідно провести їх примірку. Аксесуар не повинен з'їжджати з носа, але і не повинен тиснути на перенісся. Якщо виріб ненадійно тримається, то він буде відволікати водія від керування авто. Окуляри, які надто щільно сидять будуть завдавати дискомфорту і тому їх не можна надягати під час водіння. Неприпустимо і незручно при носінні в області носоупорів. Елементи повинні плавно лягати на ніс, мати зручну форму і гладку поверхню.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: 6 видів сонцезахисних ...

КОМЕНТАРІ