В Чернівецькій області фахівці територіальних сервісних центрів МВС виявили два двигуни автомобілів з підробленим та знищеним ідентифікаційними номерами

В Чернівецькій області фахівці територіальних сервісних центрів МВС виявили два двигуни автомобілів з підробленим та знищеним ідентифікаційними номерами

29.11.16 10:31 0 626
В обох випадках працівники ТСЦ викликали оперативні групи поліції для реєстрації правопорушень, передбачених статтею 290 Кримінального кодексу України.

Факт заміни ідентифікаційного номера двигуна встановлено під час експертного дослідження «Пежо-405», яким приїхав до сервісного центру в Кіцмані громадянин з Берегомета Вижницького району. У ТСЦ міста Чернівці під час зняття з обліку іномарки «Нісан» в подібну ситуацію потрапив чернівчанин. Ідентифікаційний номер двигуна його автівки було знищено.

Нагадаємо, транспортні засоби, як джерела підвищеної небезпеки та предмети, що становлять велику матеріальну цінність,піддаються ідентифікації. Номер шасі або кузова вказується в свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу. Це сприяє,зокрема, встановленню транспортного засобу, який став знаряддям або предметом злочину. Ото ж, не забувайте,що знищення, підробка або заміна ідентифікаційного номера, номерів двигуна, шасі або кузова, або заміна без дозволу відповідних органів номерної панелі з ідентифікаційним номером транспортного засобу караються штрафом від ста п'ятдесяти до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Прес-служба РСЦ в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Відбулося обговорення ...

КОМЕНТАРІ