У Тернополі завершується реалізація проекту ЄС для переселенців

У Тернополі завершується реалізація проекту ЄС для переселенців

29.11.16 15:03 0 498
Завершується реалізація проекту «Соціально-економічна адаптація тимчасово переміщених осіб у м. Тернопіль», яку було розроблено Тернопільською міською радою спільно з партнером – Західноукраїнським Ресурсним Центром. Метою проекту було створення позитивних умов для соціально-економічної адаптації вимушених переселенців з Донецької, Луганської областей та АР Крим.

Загалом проект складався з трьох етапів: створення додаткових груп у діючих дитсадках міста, які відвідують діти переселенців та тернополян, організації школи підприємництва для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та фінансової підтримки для реалізації семи бізнес-планів учасників цієї школи, а також будівництва коворкінг-центру.

І етап. Під час проекту було створено п'ять додаткових груп у чотирьох діючих садочках міста Тернополя №1, №16, №19, №22, які відвідують 120 дітей віком від 3 до 6 років та 20 дітей віком від 1-го до 2-ох років. Новостворені групи відвідують 8 дітей вимушених переселенців.

У рамках проекту було проведено капітальний ремонт приміщень, закуплено необхідні меблі, обладнання та інвентар для діяльності груп у дитсадках.

ІІ етап. У рамках проекту було проведено школу підприємництва для ВПО та профінансовано реалізацію семи бізнес-планів учасників цієї школи:

* Відкриття шиномонтажу. Переселенець з Донецької області закупив інструменти та обладнання для надання послуг в шино-монтажній майстерні, яка знаходиться за адресою вул. Будного, 7.

* Відкриття магазину дитячого одягу «Моє сонечко». Кошти з проекту спрямовані на закупівлю обладнання для облаштування магазину переселенки, який знаходиться на вул. Петлюри, 2.

* Виробниче підприємство «Паночка вишиваночка». У рамках проекту переселенка з Луганську закупила вишивальну машинку, тканину та ноутбук. На даний час орендує робоче місце у виробничому цеху підприємства. Виконує замовлення підприємства та власні замовлення.

* Ветеренарна клініка «Хатіко».. За отриману фінансову допомогу було придбано апарат УЗД «СКАНЕР А6 sonoscape», який діагностує захворювання тварин у ветеринарній клініці на вул. Тролейбусній, 12 та виїжджає на виклики.

* Бізнес-план «Зварювальні роботи, ремонт та виготовлення металоконструкцій, зварювання труб, виготовлення запчастин для твердопаливних котлів, монтаж сучасних систем опалювання, та плазмова різка металу». За кошти у рамках проекту закуплено інструменти та обладнання для здійснення зварювальних, монтажних та ремонтних робіт.

* Два бізнес-плани переселенців щодо відкриття у місті закладу громадського харчування об’єднали у відкриття кафе кримськотатарської кухні «Кримська підкова», де можна скуштувати кримськотатарські страви та ознайомитись з традиціями кримських татар.

III етап. Будівництво коворкінг-центру - офісу, у якому зможуть працювати одночасно до 50 осіб. У першу чергу він створюється для підтримки переселенців. Загалом у центрі буде повністю обладнано 10 робочих місць з комп’ютерами та необхідною для роботи офісною технікою - ксероксом, принтерами, тощо.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Долг зовет: Бесконечные ...
Наступна новина: Житомирщина: 53% ...

КОМЕНТАРІ