Чернігів: Владислав Атрошенко звернеться до Уряду для усунення загроз теплопостачанню міста

Чернігів: Владислав Атрошенко звернеться до Уряду для усунення загроз теплопостачанню міста

29.11.16 08:05 0 462
Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко під час розширеної наради в міській раді доручив підготувати листа до Прем'єр-міністра України, міністрів енергетики та соціальної політики, всіх народних депутатів України від Чернігівщини про неможливість функціонування теплоенергетики на місцях в умовах чинних регулюючих постанов Кабінету Міністрів України.

Йдеться про дію трьох нормативних актів. Перша урядова Постанова регулює розподіл коштів, одержаних за тепло, автоматично відраховуючи 85% надходжень на користь НАК «Нафтогаз України». Друга Постанова регулює порядок обігу житлових субсидій. На практично в усіх теплогенеруючих підприємств при дефіциті обігових коштів є профіцит сум зарахованих субсидій. Напрямків, куди далі зараховувати ці субсидії, недостатньо.

Третій документ – Постанова КМ №803 від 11 листопада – регулює тарифне питання, закладаючи на майбутнє зменшення норм споживання фактично у 2 рази. За словами міського голови, вступ у дію нових норм споживання означає для міського бюджету Чернігова збитки в 50 млн грн.

Чернігівський міський голова вважає за необхідне інформувати Уряд про ситуацію, наслідком якої може бути просто зупинення теплової галузі , та просити про термінове вжиття заходів з її дерегуляції .

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Топ смартфонів Xiaomi,про ...
Наступна новина: Тернопіль отримав ...

КОМЕНТАРІ