Чернігівський міський голова доручив знайти ділянку для побудови сміттєпереробного заводу

Чернігівський міський голова доручив знайти ділянку для побудови сміттєпереробного заводу

29.11.16 09:51 0 700
На розширеній нараді Чернігівський міський голова дав доручення знайти ділянку для побудови сміттєпереробного заводу в Чернігові. Розглядається питання побудови підприємства, подібного до сміттєпереробного заводу в Познані (Польща). З цього питання 7 грудня до Чернігова приїде делегація з Великопольського воєводства.

Як повідомив міський голова, він зустрічався з представниками цього воєводства та особисто бачив побудований там завод з переробки сміття. Вартість такого заводу- 30-35 млн євро. При цьому це один з найдешевших заводів повного циклу при такому річному обсязі сміття, яку у Чернігова (понад 100 тис тон).

За таких умов утилізація сміття з усього міста щороку коштуватиме загалом 3,5-4 млн євро. Тобто понад 100 млн гривень з бюджету щорічно в обмін на екологію.

Владислав Атрошенко зауважив, що він хотів би почути думки чернігівців з приводу того, а чи готові мешканці міста платити за утилізацію сміття не 5,6 грн з людини на місяць, як а хоча б в 10 разів більше?

Міський голова підкреслив, що саме від позиції мешканців міста залежить - чи готовий Чернігів до побудови сміттєпереробного заводу.

Про це Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко написав також на своїй сторінці в Facebook.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі до ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ