Степан Барна: Опорні школи розширюють можливості освіти в малих містах та селах

Степан Барна: Опорні школи розширюють можливості освіти в малих містах та селах

29.11.16 16:23 0 489
Освітня реформа дає змогу залучати більше фінансового ресурсу і в такий спосіб підвищувати рівень надання послуг. У цьому році опорні школи Тернопільщини вже отримали по 1,5 млн грн – це кошти, які конвертуються в якість освіти. У тих районах, де зрозуміли переваги реформи і спромоглися оформити належним чином документи, – є результат.

Про це зазначив Голова Тернопільської ОДА Степан Барна за результатами щотижневої он-лайн наради з керівниками районів та громад області.

«Важливо розуміти, що створення опорних шкіл – це нова якість освіти, вищий рівень матеріально-технічного забезпечення шкіл у райцентрах та селах. Нинішня освітня реформа дає змогу створити таку сільську школу, яка нічим не поступатиметься елітній міській. держава дає підтримку тим, хто впроваджує реформи. Водночас, має бути бажання на місцях: бажання голів райдержадміністрацій, голів громад організувати процес і дати людям, дітям нові можливості. Ось тут і проявляється відповідальність кожного із них», - зазначає голова ОДА.

При цьому він наголошує, що мова в жодному разі не йде про закриття шкіл, а лише про оптимізацію структури і створення відповідних філій. «В реформі освіти у нас центром є дитина – тож, жодне рішення не буде ухвалене в супереч її інтересам. Але при цьому ми маємо раціонально використовувати наявний фінансовий ресурс і примножувати його», - зазначає Степан Барна.

За даними управління та науки Тернопільської ОДА, наразі в області зареєстровано 9 опорних шкіл в районах та 2 у громадах. Ще п'ять – на стадії реєстрації.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ