Степан Барна: Жодних маніпуляцій при передачі землі ТНЕУ бійцям АТО бути не повинно

Степан Барна: Жодних маніпуляцій при передачі землі ТНЕУ бійцям АТО бути не повинно

29.11.16 17:54 0 468
Процес передачі землі, від користування якою відмовляється ТНЕУ, для передачі її учасникам АТО - має бути максимально прозорим. На цьому наголосив Голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час зустрічі з керівниками громадських об'єднань учасників АТО.

«В проектному інституті мають розробити проектування території, яке дасть можливість виділити земельні ділянки поблизу міста Тернополя додатково для близько 900 учасників АТО. Важливим є те, що ми ведемо мову про жителів Тернопільської області, і не обмежуємося тільки тернополянами. Прийом заяв буде здійснюватися у Центрі підтримки армії, який розташований у фойє ОДА», - зазначив Степан Барна.

За його словами, справедливо буде, щоб в даній ситуації в першу чергу ділянками були забезпечені викладачі та студенти ТНЕУ, які мають статус учасника АТО. А також ті жителі області, хто під час виконання бойових завдань отримав поранення. Водночас Голова ОДА зауважив, що претендувати на ділянки зможуть і члени добровольчих батальйонів.

Степан Барна дав доручення створити робочу групу, яка напрацює найбільш оптимальний варіант розподілу земельних ділянок, враховуючи інтереси учасників АТО. При цьому він підкреслив, що до її складу в обов'язковому порядку мають входити представники громадських організацій та спілок АТО, військкомату, а на зустрічі запрошуватися ЗМІ. «Найголовніше – це убезпечити зловживання та маніпуляції, адже питання землі завжди є гострими. Тому я наполягаю на максимальній прозорості та публічності процесу», - наголосив Голова ОДА.

Нагадаємо, 24 листопада в ОДА був підписаний відповідний Меморандум, в рамках якого ТНЕУ відмовляється від користування 84 га землі, яка в подальшому буде передана у приватну власність учасників АТО. За даними ГУ Держгеокадастру в Тернопільській області дана ділянка перебуває у державній формі власності. Загалом у листопаді 2016 року в Тернопільській області зарезервовано більше 5 тис га землі, яка може бути виділена учасникам АТО для будівництва та обслуговування житлових будинків, ведення індивідуального садівництва та особистого селянського господарства.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ