У Рівному розпочато розслідування шахрайства,вчиненого способом фінансової піраміди

У Рівному розпочато розслідування шахрайства,вчиненого способом фінансової піраміди

29.11.16 13:24 0 560
Рівненська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за ч.1 ст.190 КК України за фактом вчинення шахрайських дій представниками фірми, яка має ознаки фінансової піраміди.

До правоохоронних органів звернулися громадські активісти та рівненські вкладники інвестиційної компанії зі скаргами про те, що остання не виконує зобов'язання перед клієнтами щодо виплати коштів. Зокрема, після одержання грошових коштів від громадян (а це від 50 до 1500 дол США з клієнта) компанією ігноруються будь-які їх спроби одержати очікувані дивіденди та документально підтверджені відомості про укладену угоду. На рахунок так званого «гаманця» вкладників інколи надходять незначні грошові кошти, однак розпоряджатися ними, на жаль, неможливо.

На даний час слідчими Рівненського ВП ГУ НП в Рівненській області вживаються необхідні слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на встановлення усіх обставин вказаного кримінального правопорушення та притягнення до кримінальної відповідальності винних осіб.

Хід досудового розслідування перебуває на контролі Рівненської місцевої прокуратури.

Так вже склалося, що в питаннях законності діяльності фінансових установ обізнані добре не всі громадяни. Тому, замість очікуваного примноження коштів нерідко буває, що довірливі клієнти можуть не повернути й власні вкладені заощадження. Злочинну діяльність організатори фінансової піраміди ретельно маскують, передусім, під виглядом створення суб'єктів господарювання чи кредитних установ. Але розпізнати аферу можна, перевіривши ретельно дозвільну документацію установи на ведення фінансової діяльності. Її відсутність, а так само й надвисока дохідність (дивіденди) від вкладень – основні риси фінансової піраміди. Найкращі засоби безпеки – це ігнорування сумнівних пропозицій та інформування правоохоронних органів про них.

За матеріалами Рівненської місцевої прокуратури Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У тролейбусах Тернополя ...
Наступна новина: Вінничина: на реалізацію ...

КОМЕНТАРІ