Чернівці: Серед неприбутківців найактивніше перереєстровуються профспілки та бюджетники

Чернівці: Серед неприбутківців найактивніше перереєстровуються профспілки та бюджетники

30.11.16 12:14 0 499
Як розповіла начальник відділу адміністрування податку на прибуток Чернівецької ОДПІ Юлія Гросу, станом на 24.11.2016 р. 618 неприбуткових установ та організацій привели свої установчі документи у відповідність до норм Податкового кодексу.

«Близко 70-ти відсотків від цієї кількості, – бюджетні та профспілкові організації. Благодійні організації, ОСББ, ЖБК також активно проходять перереєстрацію, а от жодне із садівничих та гаражних товариств Чернівців ще не подало заяву до нового Реєстру неприбуткових установ та організацій»,- розповіла посадовець.

Законом України №1667 від 06.10.2016р. для релігійних організацій граничний термін перереєстрації подовжено до 01.01.2018р., тому ця категорія неприбуткових установ має більше року на підтвердження свого статусу. А от іншим необхідно поквапитись, адже платники податків, які не приведуть свої установчі документи у відповідність до норм пункту 133.4 статті 133 Податкового кодексу, після 1 січня 2017 року будуть виключені з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Начальник профільного відділу нагадала, які організації відносяться до неприбуткових згідно Податкового кодексу і на які власне поширюється норма з підтвердження статусу і надання завірених копій документів. Це:

– бюджетні установи;

– громадські об'єднання, політичні партії, творчі спілки, релігійні організації, благодійні організації, пенсійні фонди;

– спілки, асоціації та інші об'єднання юридичних осіб;

– житлово-будівельні кооперативи, дачні (дачно-будівельні), садівничі та гаражні (гаражно-будівельні) кооперативи (товариства);

– об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ), асоціації власників жилих будинків;

– професійні спілки, їх об'єднання та організації профспілок, а також організації роботодавців та їх об'єднання;

– сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи, кооперативні об'єднання сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів;

– та інші юридичні особи, діяльність яких відповідає вимогам п. 133.4 Податкового кодексу України.

З метою включення до нового Реєстру неприбуткових установ та організацій, такі підприємства повинні відповідати вимогам пункту 133.4 статті 133 Податкового кодексу України. Привести у відповідність до норм Податкового кодексу установчі документи керівники неприбуткових організацій зобов'язані до 1 січня 2017 року та у цей самий термін подати копії таких документів до органу ДФС за місцем реєстрації.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Remember Me: Рецензия
Наступна новина: ДСНС у Вінницькій області ...

КОМЕНТАРІ