ЖЕКи та підприємців Тернополя штрафуватимуть за неприбрані ділянки

ЖЕКи та підприємців Тернополя штрафуватимуть за неприбрані ділянки

30.11.16 08:03 0 498
Муніципальна поліція Тернополя штрафуватиме балансоутримуючі організації та підприємців за неналежне прибирання під час осінньо-зимового періоду. Відповідне доручення дав міський голова Сергій Надал.

Водночас управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів нагадує керівникам торговельних підприємств, закладів побутового обслуговування та ресторанного господарства щодо належного прибирання прилеглої та закріпленої території в зимовий період. Відповідно до Правил благоустрою, суб’єкти підприємницької діяльності зобов’язані прибирати прилеглу територію по периметру споруд (кіоски, намети, лотки, тощо) на віддалі 15 м.

Одночасно категорично забороняється:

* викидання снігу та сколеного льоду з тротуару на проїзну частину дороги;

* утворення снігових валів в зоні перехресть, пішохідних переходів, зупинок громадського транспорту;

* сколювати лід на тротуарах, вимощених фігурними елементами.

Порушення вищевказаних Правил, відповідно до ст. 152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів» тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також, нагадуємо, що діє розпорядження міського голови щодо контролю за якістю прибирання прибудинкових територій. У разі виявлення фактів не належного прибирання, тернополяни будуть звільнені на 100% від плати за обслуговування будинку.

Очільник міста закликає тернополян повідомляти про подібні випадки у муніципальну поліцію або телефонувати на гарячу телефонну лінію міськради 15-80.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Мебель в интернете
Наступна новина: Вінничина: у 2016 році ...

КОМЕНТАРІ