Чернігів: Міський голова доручив прискорити надання земельних ділянок учасникам АТО

Чернігів: Міський голова доручив прискорити надання земельних ділянок учасникам АТО

30.11.16 14:32 0 508
Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко дав доручення прискорити процес виділення земельних ділянок у м. Чернігові учасникам антитерористичної операції. Про це йшла мова вчора на розширеній нараді у Чернігівській міській раді.

Вже визначено 120 ділянок для них на лівому березі р. Десна в районі Лісковиці.

Щодо порядку розподілення земельних ділянок серед бійців АТО на нараді було висловлено кілька пропозицій. Перша з них, яку висловив заступник міського голови Олександр Ломако - надати ділянки в першу чергу бійцям АТО, які отримали поранення, а розподіл решти залишити на розсуд самої ветеранської спільноти. Міський голова висловив свою думку: що пріоритетне право має надаватися добровольцям, оскільки саме вони отримують найменше соціального захисту та матеріальних винагород від держави.

- Це люди, які могли туди не йти. За іншими є хоча би відомство, яке може відстоювати їх права на рівні Парламенту. А за цих хлопців хто заступиться, хто їм що дасть? - мотивував свою пропозицію Владислав Атрошенко.

Втім, остаточного варіанту рішення на нараді визначено не було.

Разом з тим, міський голова вкотре наголосив на тому, що персональним розподілом ділянок всередини своєї спільноти мають займатися самі АТО-вці, які, зокрема, краще за інших знають заслуги один одного. Міська рада готова надати для проведення таких зборів і такого розподілу підходяще приміщення.

Довідково:

У м. Чернігові підтримка учасників АТО та членів сімей загиблих під час АТО відбувається в рамках міської Програми «Про підтримку учасників антитерористичної операції та членів їх сімей – мешканців м. Чернігова на 2016–2020 роки».

Програма має на меті надання додаткових соціальних гарантій учасникам АТО, членам їх сімей, а також сім'ям, члени яких згинули під час проведення АТО.

Одним із завдань Програми є надання учасникам АТО, сім'ям загиблих або померлих учасників АТО земельних ділянок із запасу державної (комунальної) власності для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), ведення садівництва та індивідуального дачного будівництва.

Також міська рада ухвалила рішення щодо компенсації витрат на житлово-комунальні послуги для сімей загиблих учасників АТО та для учасників АТО. Також, серед пріоритетних напрямків діяльності міської влади є організація оздоровлення та відпочинку дітей із сімей учасників АТО.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: Департамент ...

КОМЕНТАРІ