У Чернігові продовжують ліквідовувати стихійну торгівлю на вулицях міста

У Чернігові продовжують ліквідовувати стихійну торгівлю на вулицях міста

30.11.16 11:13 0 510
Представники робочої групи, що створена у Чернігівській міській раді й до складу якої входять представники ЧВП ГУ НП в Чернігівській області, Управління патрульної поліції у м. Чернігові, екологічної інспекції КП «АТП-2528» та КП «Зеленбуд», Деснянської та Новозаводської районних у місті Чернігові рад, продовжують здійснювати систематичні профілактичні рейди у місцях вуличної торгівлі та на стихійних ринках.

Ці рейди проводяться з метою роз'яснення забезпечення дотримання вимог Правил роботи дрібно роздрібної торгової мережі, порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування населення на ринку споживчих товарів санітарних норм і правил, для припинення торгівлі у невстановлених місцях, захисту прав споживачів та попередження вчинення адміністративних правопорушень у сфері торгівлі.

За інформацією управління економічного розвитку міста міської ради, за останні два тижні по місту Чернігову складено 18 протоколів про адміністративне правопорушення на загальну суму 12 167 грн.

Цього тижня в черговий рейд вийшли поліція та екологи, вони перевіряли стихійну торгівлю в районі Масани. Представники робочої групи спілкувалися з громадянами, що торгували в невстановлених місцях. Всіх їх було попереджено про адміністративне правопорушення. Відповідно до рішення суду з 25 жовтня складати протоколи про адміністративне правопорушення має право екологічна інспекція.

На даний час сума штрафу для фізичних осіб складає від 340 до 1 340 грн, для юридичних осіб від 850 до 1 750 грн. При повторному порушенні штраф накладається у двократному розмірі.

Як повідомлялося раніше, для тих, хто хоче продати вирощене на городі або вживані речі, на ринках міста облаштовані спеціальні торгові місця.

Подібні рейди працівників поліції та екологічної інспекції будуть проводитися й надалі.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Відеосюжет ТРА «Новий Чернігів»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чемпионат РФ по футболу: ...
Наступна новина: Тернопільські борці ...

КОМЕНТАРІ