В Житомирській області погодити проекти землеустрою відтепер можна онлайн

В Житомирській області погодити проекти землеустрою відтепер можна онлайн

30.11.16 09:42 0 460
Держгеокадастр та Державне агентство з питань електронного урядування презентували черговий електронний сервіс у сфері земельних відносин – онлайн замовлення та автоматичний розподіл проектів землеустрою на експертів.

Відтепер подати документи на погодження проекту землеустрою можна в онлайн-режимі через e.land.gov.ua протягом кількох хвилин. погодження відбувається у два візити до державних органів, а запровадження цього сервісу дає можливість виключи перший візит та залишиться лише необхідність отримати документи після погодження.

Втім, головне, що за рахунок автоматизації та «сліпого» розподілу документів на виконавця значно пришвидшується прозорість та ефективність процесу розгляду документів від заявника та ухвалення відповідного рішення. Такі нововведення заощадять час та унеможливлять будь-які корупційні ризики.

«Запровадження принципу екстериторіальності погодження проектів землеустрою – це черговий потужний крок Держгеокадастру у запобіганні проявам корупції, адже закриває можливості отримання неправомірної вигоди посадовцями при погодженні землевпорядної документації. З допомогою нового електронного сервісу ми повністю виключаємо особистий контакт між розробником проекту землеустрою та посадовою особою органу земельних ресурсів, яка здійснює його погодження, таким чином нівелюємо можливі важелі впливу як з одного, так і з іншого боків», – зазначив в. о. Голови Держгеокадастру Олег Цвях.

Погодження проекту землеустрою є однією з найбільш важливих та одночасно складних адміністративних послуг. Щорічно українці погоджують понад 500 тис. таких проектів. Завдяки запровадженню електронної послуги, стартує принципово новий рівень якості обслуговування фізичних та юридичних осіб.

Ініціатива реалізується за підтримки проекту «Реформа управління на сході України», що виконується компанією Deutsche Gesellschaftfьr Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням уряду Німеччини.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: 16 грудня - ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ