Кардіоцентр,що незабаром з’явиться на Тернопільщині отримає обладнання зі Швеції

Кардіоцентр,що незабаром з’явиться на Тернопільщині отримає обладнання зі Швеції

30.11.16 08:53 0 538
В результаті успішних переговорів «Університетська лікарня» поповниться сучасним обладнанням для кардіоцентру, який незабаром планують відкрити у Тернополі. Ця допомога стала можливою завдяки сприянню пана Могенса Бюгі – кардіохірурга зі Швеції, доцента Скандинавського кардіологічного центру Гендербургу. Подібні проекти він реалізовує в Україні уже понад 15 років, до цього допомагав країнам Прибалтійського регіону. Офіційна зустріч відбулася 28 листопада в Тернопільській обласній адміністрації.

«Насправді нічого нового, це справа останніх 20 років. Це обладнання зі Швеції, з університетських лікарень. Це не одноразова акція, я готовий працювати в цьому напрямку і надалі. Особливо, якщо процедура буде простою», - зазначив доцент Скандинавського кардіологічного центру Гендербургу Могенс Бюгі.

Усе обладнання для майбутнього кардіоцентру Тернопільщини передається безкоштовно. Наразі тривають організаційні процедури – в Мінекономіки передані відповідні документи для визнання вантажу гуманітарним. Очікується, що за місяць-два обладнання вже прибуде в «Університетську лікарню».

«Обладнання дороге і дуже необхідне. Воно буде використане в роботі кардіоцентру. Це монітори, дороговартісні хірургічні інструменти», - зазначив головний лікар «Університетської лікарні» Василь Бліхар.

В обласній адміністрації та Обласній раді Тернопільщини допомогу від міжнародних партнерів вважають значущою складовою подальшого розвитку медичної галузі регіону. Підтримка з устаткуванням дозволяє більше уваги зосереджувати на проектах капітального будівництва та реконструкції.

«В області така ситуація, що дві гілки влади налаштовані на розвиток медицини. Тому за рахунок перевиконання бюджетів та державних коштів в медичну галузь буде спрямовано близько 100 млн. грн. Медицина йде вперед, тому допомога наших донорів щодо забезпечення нас дігностичною апаратурою є дуже потрібною. А ми, в свою чергу, зможемо покращити умови в наших лікувальних закладах», - зазначив голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

Нагадаємо, проект з відкриття сучасного кардіоцентру в Тернопільській області на базі «Університетської лікарні» розпочали втілювати на початку 2016 року. Наразі проводиться реконструкція операційного блоку, відділу анестезіології та реанімації, ведуться інші монтажно-будівельні роботи. Важливим є те, що обласний кардіоцентр допоможе рятувати життя близько 700 жителів області на рік, які гинули дорогою до місця діагностування.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Жителі Тернопільщини ...
Наступна новина: Житомирщина отримала 7 ...

КОМЕНТАРІ