Законність використання бюджетних коштів у сфері житлово-комунальних послуг – під пильним контролем прокуратури Рівненської області

Законність використання бюджетних коштів у сфері житлово-комунальних послуг – під пильним контролем прокуратури Рівненської області

30.11.16 13:00 0 481
З огляду на гостроту проблеми забезпечення прав громадян та інтересів держави у сфері житлово-комунальних послуг, діяльність підприємств та установ цієї галузі перебуває під пильним контролем органів прокуратури Рівненської області.

Нині прокурори спільно з іншими правоохоронними органами проводять цілеспрямовану роботу з виявлення порушень під час використання у даній сфері бюджетних коштів, а також формування для населення тарифів на комунальні послуги.

Про це йшлося у прокуратурі Рівненської області на засіданні міжвідомчої робочої групи працівників правоохоронних органів та органів державного контролю з питань виявлення, розкриття та досудового розслідування кримінальних правопорушень у сфері газо-, водо-, теплопостачання, яку утворено наказом керівника регіональної прокуратури. Очолив вказану робочу групу заступник прокурора області Мирослав Пацкан.

У ході засідання учасники групи відзначили, що, незважаючи на наявність мораторію на перевірки діяльності підприємств контролюючими органами, вжиті спільні організаційні заходи все ж дали результат щодо викриття низки правопорушень у даній сфері.

Так, починаючи з серпня місяця 2016 року, органи прокуратури Рівненської області розпочали досудове розслідування у 4 кримінальних провадженнях за фактами вчинення злочинів у сфері газо-, водо-, теплопостачання.

Приміром, у Здолбунівському та Острозькому районах розслідуються факти можливого завищення виконавчими комітетами міських рад тарифів для населення на житлово-комунальні послуги.

Також слідчим шляхом перевіряється й законність дій посадовців рівненського комунального підприємства, які під час процедури електронної закупівлі майна за державні кошти прийняли одну із найвищих цінових пропозицій.

- До недавнього часу робота на даному напрямі була залишена правоохоронними та контролюючими органами без уваги. Але зараз нами виявлено кримінальні порушення у сферах водо-, теплопостачання, зловживання на рівні державних закупівель. Роботу з викриття подібних порушень слід продовжити на вимогу суспільства, консолідувавши сили не лише усіх правоохоронних органів, а й інших служб, на яких покладено повноваження контролю у даній сфері, зокрема, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Держаудитслужби у Рівненській області, - повідомив головуючий на засіданні заступник прокурора області Мирослав Пацкан.

Усі учасники міжвідомчої робочої групи висловили пропозиції до узгодженого плану дій, які сприятимуть ефективності їх діяльності щодо запобігання, викриття та розслідування кримінальних порушень під час використання бюджетних коштів у сфері газо-, водо-, теплопостачання.

За результатами засідання групи визначено конкретні шляхи її подальшої роботи на зазначеному напрямі.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Юрій Юрик зустрівся з ...

КОМЕНТАРІ