ДСНС у Вінницькій області попереджає громадян дотримуватись правил пожежної безпеки у побуті

ДСНС у Вінницькій області попереджає громадян дотримуватись правил пожежної безпеки у побуті

30.11.16 12:28 0 491
Найчастіше причиною загорання приватних помешкань у осінньо-зимовий період є порушення правил експлуатації пічного опалення.

Адже для обігріву власних помешкань громадяни використовують електрообігрівачі або ж пічне опалення. Проте варто пам'ятати, що застосування несертифікованих або ж пошкоджених виробів, а також порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення може стати причиною пожежі. Такі дії призводять не лише до значних матеріальних збитків, але й, що найголовніше — до травмування та загибелі людей. Лише впродовж минулої доби в Україні виникло 111 пожеж, внаслідок яких загинуло 8 осіб та постраждало 13. З початку року кількість загиблих на пожежах вже сягає 1 тис. 442 особи, а постраждалих - 1 тис. 150.

Зважаючи на вкрай невтішну статистику, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре застерігає громадян дбати про належний протипожежний стан власних помешкань, дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті:

-дотримуйтесь правил пожежної безпеки при використанні індивідуальних систем опалення та систем пічного опалення;

-використовуйте для обігріву помешкань тільки сертифіковані електрообігрівачі;

-не паліть у ліжку;

-слідкуйте за станом та справністю електромережі;

-у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

- намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

Шановні громадяни! Не залишайте дітей без нагляду, тримайте запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях. Пам'ятайте: лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Серед ...
Наступна новина: В Житомирській області ігор ...

КОМЕНТАРІ