Курорти чорного моря: Алупка

Курорти чорного моря: Алупка

01.12.16 16:25 0 1123

Алупка - це одне з найкрасивіших курортних міст на березі Чорного моря. Розташувалося курортне селище Алупка під горою Ай-Петрі, в 17 км від Ялти. Є в ньому певний шарм і чарівність. Його звивисті вузькі вулички, будинки, які стоять фактично один над одним, неймовірна природа захоплюють і зачаровують.

Кожна пора року в цьому містечку по-своєму прекрасна. Приїхавши сюди навіть не на довго, хочеться залишитися назавжди. Далі ми поговоримо про основні пам'ятки Алупки і розповість нам про них головний редактор міського порталу alupka24.ru.

Пам'ятки Алупки

Воронцовський палац є однією з головних пам'яткою Алупки. Побудований палац за проектом Едварда Блора в 20-ті роки ХІХ ст. і служив резиденцією відомого державного діяча графа Воронцова. Зараз це музей. Вражає архітектура (західна і північна частини - це сувора лаконічна Англія, а північний і південний фасади - це мусульманська пишність.

Палацові кімнати так само заворожують, вони зберегли свій первісний вигляд і кожна з них індивідуальна, зі своїм характером і колоритом. Це можна вже зрозуміти лише за одним назвами: Китайський кабінет, Ситцева кімната, Зимовий сад, Блакитна вітальня та інші. Всього тут близько 150 кімнат.

Алупкінський парк

Дивний пам'ятник садово-паркового мистецтва. Заснований в той же час що і Воронцовський палац німецьким садівником Карлом Кебахом і становить єдиний ансамбль з самим палацом. У парку налічується більше 200 видів рослин, привезених зі всього світла і акліматизованих.

Крім різноманітних дерев, чагарників, галявин і квітів око милують озера, фонтани і водоспади. Все виглядає настільки органічно і заспокійливо, що байдужим залишитися абсолютно не можливо. Спів птахів і море прекрасно доповнюють цю дивну картину.

Руїни фортеці на Хрестовій горі

Існує красива легенда про це місце, пов'язане з любов'ю сміливого юнака до дівчини чарівної краси і, з ненавистю безсердечного батька юнака. У наші дні руїни є символом жорстокості і безглуздих воєн.

Дегустаційний комплекс «Массандра»

Це одне з найбільших підприємств країн СНД по виноградарству і виробництва високоякісних марочних виноградних вин. Колекція вин Массандри (близько одного мільйона пляшок) є найбільшою в світі і занесена в 1998 році в Книгу рекордів Гіннеса. Дегустуючи або купуючи тут вина, можна зовсім не турбуватися про їх оригінальність і якість.

Транспорт

З транспортом в Алупці проблем немає зовсім. Доїхати з Сімферополя або Севастополя можна автобусами, так само є маршрутні таксі з Ялти. З цього курортного містечка легко можна дістатися до Сімеїзу, Алушти, Ялти, Гаспраі, Гурзуфа, Кореїза і багатьох інших.

Клімат

Клімат Алупки просто шикарний. Зимова температура не менше + 3 ° С, а влітку середня + 24 ° С. Купальний сезон починається в травні і триває до жовтня. Літня температура води в середньому +22...+ 28 ° С.

Інфраструктура і розваги

Відпочинок в Алупці приваблює багатьох і багатьох. Кожен знайде тут потрібне саме йому - це спокійний відпочинок або варіанти для тих, хто не мислить себе без веселого нічного життя. Є величезний вибір в житла - санаторії, готелі, бази відпочинку і звичайно ж власна оселя, все це різних класів і відповідно з різними цінами. Витративши трохи часу, Ви знайдете саме те, що хочете.

Ситуація з харчуванням йде так само - зовсім не проблема знайти кафе, ресторан на свій смак, з традиційною або ж з оригінальною татарською кухнею.

З розваг Вас чекають:

  • аероплани;
  • тенісні корти;
  • дайвінг;
  • прогулянки на конях;
  • веломаршрути;
  • екскурсії та прогулянки по палацу і парку;
  • аквапарк (Блакитна затока);
  • джип-сафарі;
  • дегустаційний зал "Массандра";
  • канатна дорога (в Місхорі);
  • мисливство та рибна ловля;
  • парк дитячих атракціонів.

Є 6 громадських і більше 20 лікувальних пляжів. Берег гальковий, в деяких місцях з великими валунами, які служать розвагою для діточок, а так само є прекрасним місцем для фотографування. На самих пляжах є бари, душові, роздягальні, прокат лежаків і парасольок і різноманітні пляжні розваги - банани, катамарани, водні мотоцикли і багато іншого.

Зимовий відпочинок в Алупці

Взимку в Алупці дуже вдалий час для оздоровлення. Морське повітря, насичене фітонцидами сосен і морськими мікроелементами благотворно впливає на організм людини. Ціни на житло значно дешевші, ніж влітку, що є ще одним плюсом зимового відпочинок в Алупці.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: М'які приманки Bait Breath
Наступна новина: Як знайти правильного ...

КОМЕНТАРІ