Валерій Коровій: Бюджетна децентралізація 2016 року надала потужний фінансовий ресурс для розвитку територій області (+фото)

Валерій Коровій: Бюджетна децентралізація 2016 року надала потужний фінансовий ресурс для розвитку територій області (+фото)

02.12.16 17:10 0 538
29 листопада, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій з робочим візитом відвідав Барський район. У рамках поїздки Валерій Коровій оглянув пологовий будинок та зустрівся з колективом центральної районної лікарні та центру первинної медико-санітарної допомоги, відвідав НВК «ЗОШ 1-3 ст.№2 - гімназія» та гуманітарно-педагогічний коледж ім. М. Грушевського. Також Валерій Коровій взяв участь у форумі «Децентралізація у Барському районі: перші кроки».

Спілкуючись з колективами медичних та педагогічних закладів району Валерій Коровій відмітив: « Україна переживає непрості часи, але усупереч усім складнощами, спостерігаються зміни на краще не лише на рівні держави, а й у Вінницькій області. Зокрема, ці зміни пов'язані із запровадженням у 2016 році бюджетної децентралізації. Що дало можливість на рівні області у 10 разів, порівняно з минулим роком, збільшити капітальні видатки». Аби детально роз'яснити особливості запровадження децентралізації, очільник області зауважив: «Барський район був, є і буде. І влада в районі була, є і буде, але іншого формату. Чим ближче влада до громади, тим більша довіра у людей. Представники влади надаватимуть ті чи інші послуги населенню, а територіальна громада сама вирішуватиме чи їй будувати садочок, чи їй відремонтувати школу чи прийматимуть будь-які інші питання соціально-економічного розвитку території спроможна буде вирішувати сама».

Також голова ОДА повідомив, що з 1 липня 2017 року первинну ланку медицини передадуть на фінансування державного фонду страхової медицини.

«Ми дуже зацікавлені, аби у Барському районі успішно відбулось добровільне об'єднання територіальних громад, і зміни продемонстрували позитивний результат, адже ваша територіальна громада, у певній мірі, є піонерами у даному питанні. І я переконаний, що ви слугуватимете позитивним прикладом тому, як розвиваються об'єднані територіальні громади».

У свою чергу, голова Барської райдержадміністрації Володимир Саволюк зазначив, що район протягом року відчув значне покращення, пов'язане з запровадженням бюджетної децентралізації. Адже в районі усі освітні заклади переведені на альтернативні види палива, медичні та освітні заклади отримали значні фінансові кошти на капітальні видатки, що дало можливість здійснити, де необхідно, ремонти дахів, заміну вікон на енергозберігаючі та інше. «Переконаний, що Барський район продемонструє позитивні результати розвитку добровільно об'єднаної територіальної громади».



























































































































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ