Представники ЄС в Україні підсумували реалізацію проекту допомоги переселенцям у Тернополі

Представники ЄС в Україні підсумували реалізацію проекту допомоги переселенцям у Тернополі

02.12.16 12:40 0 530
Представник ЄС в Україні Тетяна Шульга та експерт з підготовки та впровадження проектів представництва ЄС в Україні В’ячеслав Топоров побували із візитом у Тернополі, щоб підсумувати реалізацію проекту «Соціально-економічна адаптація тимчасово переміщених осіб у м. Тернопіль». Цю програму реалізовувала Тернопільська міська рада спільно з Західноукраїнським Ресурсним Центром за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Загалом проект складався з трьох етапів: створення додаткових груп у діючих дитсадках міста, які відвідують діти переселенців та тернополян, організації школи підприємництва для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та фінансової підтримки реалізації семи бізнес-планів учасників цієї школи, а також будівництва коворкінг-центру.

«Нам приємно чути, що представники Європейського Союзу в Україні високо оцінюють співпрацю з Тернополем у реалізації цього проекту. Сподіваємося, що це був не перший наш спільний проект, який спрямований на соціальну допомогу переселенцям, зокрема у пошуку роботи, відкритті власного бізнесу, будівництва коворкінг-центру. Надалі ми надіємося на реалізацію з ЄС інших проектів, які будуть пов’язані з розвитком Тернополя», - розповідає міський голова Сергій Надал.

Переселенка з Луганської області Ірина Романова підтверджує, що проект «Соціально-економічна адаптація тимчасово переміщених осіб у м. Тернопіль» дав їй чимало. Адже вона відкрила у Тернополі діагностичний кабінет, де проводиться УЗД-діагностика домашнім тваринам.

«На базі Тернопільської ветеринарної дослідницької станції ми відкрили діагностичний кабінет і проводимо УЗД-діагностику домашнім тваринам. Оскільки цей проект був соціальним, тому усім безпритульним тваринами таку діагностику ми проводимо безкоштовно, - додає Ірина Романова. - Працюю директором «Зооцентру» у Тернополі, у допомозі тваринам бачу свій сенс, тому разом з волонтерами працюємо над тим, щоб у Тернополі було менше безпритульних тварин».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Представники провідних ...
Наступна новина: У Тернопільській області ...

КОМЕНТАРІ