В Житомирській області сучасне обладнання від голландських благодійників вже працює у обласній лікарні

В Житомирській області сучасне обладнання від голландських благодійників вже працює у обласній лікарні

02.12.16 08:01 0 498
Вже на повну потужність запрацювало довгоочікуване відеоендоскопічне обладнання для обстеження шлунково-кишкового тракту, яке днями надійшло до обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського від благодійників з Нідерландів.

Обладнання вартістю 90 тисяч євро було встановлено в ендоскопічному відділенні лікарні. За словами завідуючого відділенням Костянтина Строцького, це апарати відеогастроскоп та відеоколоноскоп EVIS EXERA II японської фірми «OLYMPUS». Переваги такої техніки очевидні: за рахунок того, що ультрачітке ендоскопічне зображення слизової оболонки стравоходу, шлунка або кишківника виводиться на дюймовий монітор з максимальною деталізацією досліджуваної зони, то лікарям набагато простіше встановити правильний діагноз. Цьому сприяють поліпшені методики оптичної та цифрової візуалізації і додаткові можливості даного обладнання. Для пацієнта це означає максимально точний діагноз, а значить і результативне лікування.

Костянтин Строцький також сподівається на те, що завдяки сучасному обладнанню зросте й кількість якісних обстежень. Щороку в області проводиться в середньому 50 тисяч ендоскопічних обстежень, майже 7 тисяч із них – в ендоскопічному відділенні обласної клінічної лікарні. Крім того, за допомогою даного обладнання проводяться й операційні втручання. Так, уже наступного дня після встановлення обладнання з його допомогою було проведено операцію на стравоході.

Про таку сучасну апаратуру лікарі ендоскопічного відділення мріяли вже давно. У пошуках допомоги завідуючий відділенням Костянтин Строцький два роки тому звернувся до відомого благодійника, директора Благодійного фонду «Хлібний дім» Аркадія Маргуліса. Він розповів про проблему своїм друзям і партнерам з реформаторської спільноти Голландії «Фонду допомоги Східній Європі», з якими він активно співпрацює впродовж семи років.

Благодійний фонд «Хлібний дім» вже 20 років діє на теренах Житомирщини. За цей час зроблено чимало добрих справ за проектами створення благодійних їдалень, допомоги інвалідам, надання гуманітарної допомоги, забезпечення дитячим харчуванням новонароджених, хворих та дітей з малозабезпечених сімей.

З 2008 року почав діяти ще один проект, спрямований на медичну допомогу лікувальним закладам Житомира та області, який передбачає постачання меблів, витратних матеріалів та медичного обладнання. Наразі вже передано лікарням більше ста функціональних ліжок, 2 рентгенустановки, апарат для дроблення каміння в сечовому міхурі, постільні речі та інше обладнання і матеріали тощо.

— «Спочатку наша увага була спрямована на житомирські міські лікарні, а згодом ми також почали активно працювати з обласною клінічною лікарнею ім. О.Ф.Гербачевського. Зокрема передали функціональні ліжка та хірургічний інструментарій до урологічного, реанімаційного відділень та отоларингологічного й кардіохірургічного центрів. Наразі допомагаємо проводити ремонтні роботи палат інтенсивної терапії нефрологічного відділення та працюємо над оснащенням відділення для лікування «чорнобильців», яке має незабаром відкритися», – зазначив Аркадій Маргуліс.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Просто и удобно – ...
Наступна новина: У Чернівцях перший паспорт ...

КОМЕНТАРІ