Степан Барна: Досвід Польщі у проведенні реформи децентралізації є дуже цінним для нас

Степан Барна: Досвід Польщі у проведенні реформи децентралізації є дуже цінним для нас

02.12.16 15:47 0 476
Тернопільщина відновлює співпрацю з Підкарпатським воєводством Республіки Польща. Про це стало відомо під час зустрічі голови обласної державної адміністрації Степана Барни з віце - маршалком Підкарпатського воєводства Республіки Польща пані Марією Куровською. Відбулася офіційна зустріч 30 листопада в обласній державній адміністрації.

«Ще 15 травня 2009 року було укладено угоду між Тернопільською обласною державною адміністрацією України та Підкарпатським воєводством Республіки Польща про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво. Однак, на жаль, угода не виконувалася. Недавно я зустрічався з маршалком Підкарпатського воєводства Республіки Польща паном Владиславом Ортилем і ми поставили собі за мету започаткування нового етапу наших стосунків. Підкарпатське воєводство - одне з найбільших і провідних воєводств в Польщі. Саме там з початку незалежності Польщі залучено більше 40 млрд євро технічної допомоги від ЄС для реалізації інвестиційних проектів. Це добрий приклад для нас. Крім того, це воєводство є провідним у плані реалізації реформ - адміністративної і територіальної. Саме тому для громад області дуже цінним є досвід Польщі у цьому плані», - зазначив Степан Барна.

Як розповіла віце - маршалок Підкарпатського воєводства Республіки Польща пані Марія Куровська, у Польщі вже відчули переваги реформ і тепер вони готові ділитися досвідом цим досвідом з іншими.

Відтак віце - маршалок Підкарпатського воєводства взяла участь у семінарі «Польський досвід функціонування децентралізованих органів місцевого самоврядування» для представників об`єднаних територіальних громад Тернопільщини.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: XI міжнародний джазовий ...
Наступна новина: На Тернопіллі держава ...

КОМЕНТАРІ