У прокуратурі Рівненської області відбувся семінар для державних службовців

У прокуратурі Рівненської області відбувся семінар для державних службовців

02.12.16 19:27 0 654
У прокуратурі Рівненської області 29 листопада 2016 року відбувся навчально-методичний семінар на тему: «Новели Закону України «Про державну службу».

У роботі семінару взяли участь заступник начальника Міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби у Волинській та Рівненській областях Наталія Некрасова, керівники структурних підрозділів прокуратури області, в тому числі відділу роботи з кадрами, режимно-таємної частини, відділів документального забезпечення, фінансування та бухгалтерського обліку, а також керівники та державні службовці місцевих прокуратур. У заході взяли участь понад 60 чоловік.

Необхідність у проведенні такого заходу зумовлена проведенням реформи державної служби та впровадженням в дію з травня 2016 року нового Закону України «Про державну службу України».

Учасники семінару обговорили загальні положення Закону України «Про державну службу», порядку ведення та зберігання особових справ держслужбовців, службового етикету і культури спілкування у діловій сфері державного службовця.

Детальніше з лекціями про особливості та етапи проходження державної служби виступили начальник відділу роботи з кадрами Тетяна Тимченко, прокурори цього відділу Ірина Мальчевська, Ірина Лясковець. Обговорено особливості порядку призначення особи на конкурсній основі на посаду державної служби та підстави припинення її, етапи службової кар'єри та особливості призначення рангів державних службовців.

Також на семінарському занятті розглянуто питання щодо основних завдань із забезпечення державної таємниці, особливостей організації та ведення секретного діловодства в умовах законодавчих змін. З цією темою для присутніх виступила начальник режимно-таємної частини прокуратури області Катерина Винар.

Про специфіку правового статусу державного службовця в органах прокуратури, шляхи професійної компетенції, якості, якими повинен володіти державний службовець, розповіла слухачам начальник відділу документального забезпечення прокуратури області Наталія Вознюк. Також у виступі вона підкреслила необхідність належної організації діловодства у прокуратурі області, як важливого чинника підвищення ефективності прокурорської діяльності.

Завдяки проведеному семінару його учасники мали можливість підвищити свій професійний рівень, обмінятися практичним досвідом на зазначеному напрямі діяльності.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Міська рада ...
Наступна новина: Житомирщина: на автошляхах ...

КОМЕНТАРІ