Голови територіальних громад Тернопільщини переймали досвід польських колег

Голови територіальних громад Тернопільщини переймали досвід польських колег

02.12.16 14:14 0 484
Підкарпатське воєводство — одне з найпровідніших у Польщі. Для свого розвитку дане воєводство зуміло залучити найбільше європейських інвестицій на суму понад 40 мільярдів євро. Про це наголосив очільник області Степан Барна під час тематичного семінару «Польський досвід функціонування децентралізованих органів місцевого самоврядування», що відбувся 30 листопада у Тернопільській обласні державній адміністрації.

«Ми раді, що маємо цю унікальну можливість перейняти хороший досвід й у подальшому реалізувати його на Тернопільщині. Разом ми зможемо напрацювати напрямки нашої спільної співпраці», — зазначив голова Тернопільської ОДА.

У форматі відкритого спілкування представники законодавчої та виконавчої влади усіх рівнів вказаного воєводства поділилися досвідом з головами й представниками територіальних громад Тернопільської області.

«Ми приїхали, аби налагодити співпрацю між Тернопільською областю та нашим воєводством. Самоврядування має неабиякий позитивний вплив на суспільство та країну в цілому. Тож хочемо і з вами поділитися власним досвідом щодо формування гмін (громад). Процес їхнього утворення в Польщі відбувся ще 25 років тому. І тепер з впевненістю можна сказати, що передача функцій безпосередньо громадам — суттєво активізує до дій, спрямованих на розвиток рідного краю», — зазначила віце-маршалок Підкарпатського воєводства Республіки Польща Марія Куровська.

Зокрема, на даному заході обговорили питання, що стосуються адміністративної реформи, налагодження відносин між повітами (гмінами). Відбулася презентація функціонування місцевого самоврядування повіту, гміни та воєводства на прикладі Підкарпатського воєводства. Також розглянули потенційні напрямки подальшого співробітництва.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Чернігові вперше ...

КОМЕНТАРІ