У Рівненській області центр зайнятості налагоджує співпрацю з громадськими організаціями

У Рівненській області центр зайнятості налагоджує співпрацю з громадськими організаціями

02.12.16 17:32 0 529
Днями Рівненський міський центр зайнятості гостинно відчинив свої двері перед місцевими громадськими організаціями. Захід мав на меті познайомити потенційних соціальних партнерів з роботою центру, завданнями, які ставить перед службою зайнятості ситуація на ринку праці, формами роботи, які для цього застосовуються.

Для учасників зустрічі була проведена екскурсія, що дозволила познайомитися зі структурою центру зайнятості, послугами, які вона надає безробітним та роботодавцям, зайнятому населенню. Про це їм розповіли керівники основних відділів центру. Гості дізналися про роботу, що проводиться з учнями загальноосвітніх шкіл міста у «Інформаційному центрі для молоді та школярів» міського центру зайнятості, про заходи, що відбуваються в «Інформаційному центрі надання соціальних послуг особам з обмеженими фізичними можливостями» та поза ним як для тих, хто перебуває на обліку в пошуках роботи, так і для дітей з особливими потребами. Учасники заходу відвідали Центр онлайн-зв‘язку та побачили приклади відео-резюме та відео-вакансій, що допомагають наблизити роботодавця до шукача роботи, а претендента на вакансію – до фахівця по роботі з кадрами.

Соціальні партнери сформулювали власні пропозиції щодо шляхів співпраці з Рівненським міським центром зайнятості. Для «Центру підтримки громадських ініціатив «Чайка», як зазначила його директор Лариса Гунько, це реалізація спільних заходів у сфері інформаційної кампанії з протидії торгівлі людьми та врегулювання трудової міграції, попередження гендерного насильства, інформаційно-консультаційні послуги для кризових категорій населення, проведення семінарів-тренінгів, інформаційно-консультаційна допомога у розвитку та становленні територіальної громади.

Валерій Стеців, голова громадської організації «Ти не сам», яка опікується дітьми з особливими потребами, бачить роль центру зайнятості - як координатора у роботі по згуртуванню громадських організацій, що займаються дітьми інвалідами, для обміну інформацією та об‘єднання зусиль. Також він висловив зацікавлення щодо громадських робіт за направленням центру зайнятості для членів ГО «Ти не сам».

Міська молодіжна організація «Новий Рівень» пропонує співпрацю в питаннях професійної орієнтації підлітків: профдіагностика для виявлення уподобань та схильностей, знайомство зі світом сучасних професій та попитом на них на місцевому ринку праці. За словами представника керівництва ГО Таїсії Ковальової, члени їхньої організації зацікавлені в проведенні таких заходів і готові до конструктивних стосунків.

Зустріч стала першим кроком на шляху знайомства місцевої спільноти з роботою служби зайнятості та тими завданнями, які вона вирішує для зміцнення економіки міста.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ