Міський голова привітав чернігівців з 25-ю річницею референдуму про незалежність України

Міський голова привітав чернігівців з 25-ю річницею референдуму про незалежність України

02.12.16 18:36 0 488
Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко привітав з 25-ю річницею Всеукраїнського референдуму про незалежність країни всіх чернігівців та депутатів міської ради під час пленарного засідання 13-ї сесії міської ради, яка продовжує свою роботу.

Як відомо, 1 грудня 1991 року, в Україні відбувся референдум про незалежність країни. Понад 90% жителів висловилися на підтримку незалежності.

Референдум був проведений з метою визначити ставлення громадян до Акту проголошення незалежності України, прийнятому 24 серпня 1991 року. Наступного дня незалежність України була визнана Канадою та Польщею, протягом грудня 1991 р. - понад 40 державами світу, а пізніше і всім світом.

Ця дата вважається початком у відліку історії України як незалежної держави, у якій набули чинності виключно Конституція і закони України. Український народ підтвердив своє споконвічне прагнення жити вільно у власній державі. Відтоді рішення, прийняте на референдумі в 1991 році, підтвердили мільйони українців під час Революції Гідності і тисячі українських бійців на Східному фронті.

«Так історично склалося, що незалежність країни окроплена кров'ю українців. Тому, як не важко нам я впевнений, що Україна буде вільною, незалежною й соборною європейською країною», - сказав Владислав Атрошенко.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина готова до ...
Наступна новина: За результатами 10 місяців ...

КОМЕНТАРІ