На Тернопіллі степан Барна відвідав вихованців Петриківського дитячого будинку-інтернату

На Тернопіллі степан Барна відвідав вихованців Петриківського дитячого будинку-інтернату

02.12.16 18:56 0 573
Напередодні Міжнародного дня інвалідів, який щороку відзначають 3 грудня, голова обласної державної адміністрації Степан Барна та директор департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Вадим Боярський відвідали вихованців установи Тернопільської обласної ради «Петриківський обласний комунальний дитячий будинок-інтернат», який розташований у селі Петриків Тернопільського району.

Очільник краю ознайомився з умовами, в яких проживають підопічні. Відтак завітав на святковий концерт, який вони підготували, вручив подарунки.

«Влада області приділяє особливу увагу людям з особливими потребами. Нам важливо, щоб кожному з вас було комфортно проживати у цьому закладі. Кожен з вас – неповторний. У вас багато талантів, і ви це вкотре довели», - зазначив Степан Барна.

Очільник краю повідомив, що у планах – заміна даху та утеплення будинку – інтернат. Проект планують реалізувати за кошти Державного фонду регіонального розвитку. Загалом, потрібно близько 1,5 млн. грн.

Петриківський дитячий будинок-інтернат працює з 1967 року, розрахований на 101 ліжко-місце.

В установі Тернопільської обласної ради «Петриківський обласний комунальний дитячий будинок-інтернат» проживає 90 підопічних з легкою розумовою відсталістю, котрі потребують стороннього догляду та опіки.

У 2008 році створено молодіжне відділення де підопічні можуть перебувати до 35 років.

Всі підопічні розподілені по вікових групах: 17 дітей (до 18 років) заходяться в дитячому відділенні, а решту 70 підопічних (від 18 до 35 років) у молодіжному відділенні.

Також у будинку-інтернаті проживають 28 дівчат з Дружківки (Донецька область).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ