Чернівці: Документальна фотовиставка про героїчну родину поляків відкриється в Художньому музеї

Чернівці: Документальна фотовиставка про героїчну родину поляків відкриється в Художньому музеї

03.12.16 09:16 0 623
Генеральне консульство Республіки Польща у Вінниці спільно з Чернівецьким обласним художнім музеєм, обласним товариством польської культури ім..А.Міцкевича та Чернівецьким музеєм історії та кульутри євреїв Буковини представляють в Чернівцях фотовиставку»Самаритяне з Маркової».

Для польського народу родина Вікторії та Юзефа Ульмів, які пожертвували своїм життям заради спасіння інших людей –справжні герої. В польському селі Марковій, де мешкали Ульми, створено Музей поляків, які рятували євреїв під час окупації Польщі нацистами у період II Світової війни. Родина Ульмів попри те, що сама мала шестеро дітей, намагалась врятувати дві єврейські родини. Всю родину Ульмів за переховування євреїв в 1944 році розстріляли разом і з єврейськими родинами. У 1995 році Вікторію і Юзефа Ільмів було зараховано до Праведників народів світу, а в 2016 році в селі Марковій відкрито музей.

Цим героїчним людям присвячена документальна фотовиставка, яку 2 грудня о 14 годині в Художньому музеї відкриє Генеральний консул Республіки Польща Томаш Олєйнічак.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Дедлайн голови ОДА ...

КОМЕНТАРІ