На Вінниччині продовжується робота щодо розробки регіональної Програми національно-патріотичного виховання (+фото)

На Вінниччині продовжується робота щодо розробки регіональної Програми національно-патріотичного виховання (+фото)

03.12.16 13:17 0 609
Вчора, 1 грудня, в конференц-залі обласної державної адміністрації відбулося чергове засідання робочої групи щодо розробки проекту регіональної Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді за участю представників національно-патріотичних громадських організацій Вінниччини, депутатського корпусу обласної Ради та співробітників структурних підрозділів облдержадміністрації.

Зазначимо, що розробка Програми ведеться на базі Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації та відповідно до Указу Президента України від 13 жовтня 2015 року № 580/2015 «Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки».

До створення документу активно долучилися представники інститутів громадянського суспільства Вінниччини різноманітних спрямувань, зокрема «Тейваз», «Рось», «Терен», «Лелеки», «Кремінь», «Військово-патріотичний центр «Захист Вітчизни», Вінницький осередок Цивільного Корпусу «Азов» та інші громадські об'єднання.

«Рік ініціатив сприяв виробленню досить ґрунтовного проекту Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді, яку ми обов'язково допрацюємо й втілимо у життя», – відзначив голова Асоціації ветеранів силових структур України у Вінницькій області Петро Бойко.

В основі Програми лежить доцільне розприділення коштів по фінансуванню зазначених заходів та їх раціональне використання. «Доцільність положень проекту Програми у співвідношенні до їх фінансування – пріоритетний напрямок діяльності робочої групи», – зазначив голова обласного громадсько-політичного об'єднання «Український дім» Володимир Воловодюк.

Так, Програма включає в себе низку національно-патріотичних фестивалів, спартакіад, конкурсів, виховних годин тощо. Зокрема, проведення Всеукраїнського дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми звитяги» та Міжнародного етно-фестивалю «Живий вогонь», традиційної національно-патріотичної гри «Сокіл – Джура», а також створення на території смт. Сутиски (район аеродрому) «Центру національно-патріотичного виховання» на базі якого планується проведення військово-патріотичних вишколів юнацької молоді.

За словами голови Громадської ради при обласній Раді Наталії Морозової, значну увагу потрібно звернути на «зворотній зв'язок» між ініціатором заходів національно-патріотичного спрямування та виконавцем цих заходів.

Заступник директора Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Ірина Коцюбівська закликала членів робочої групи зробити все можливе для того, щоб реально втілити в життя проект Програми, який планується винести на обговорення вже під час чергової сесії обласної Ради 20 грудня поточного року.

Прийняття Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді сприятиме вихованню здорової, самодостатньої, національно-свідомої молоді Вінниччини в дусі кращих вітчизняних традицій.





































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ