Огляд гри Need for Speed: Most Wanted 2

Огляд гри Need for Speed: Most Wanted 2

03.12.16 12:18 0 1732

Кожен шанувальник аркадних автомобільних симуляторів просто зобов'язаний знати про серію Need for Speed. І багато хто з нетерпінням чекали виходу Need for Speed: Most Wanted 2, над якою працювали творці культової Burnout. У цій статті Ви знайдете відповідь на питання, чи вдалося їм повторити приголомшливий успіх оригінальної гри.

11 років тому армія шанувальників аркадних симуляторів збільшилася в рази завдяки виходу однієї з найкращих перегонів за всю історію ігрової індустрії - чергову частину культової гри, яка отримала назву Most Wanted. Тому 30-те жовтня 2012 року багато з них чекали, затамувавши подих. Саме в цей день відразу на 6-ти популярних платформах відбувся реліз рестарту культової гри, яку тут же охрестили NFS Most Wanted 2, хоча офіційно двійку в назву іменитий видавець Electronic Arts не додав. Тому на багатьох веб-сайтах нова гра називається NFS: Most Wanted (2012).

Давайте розберемо сюжетну лінію, геймплей і візуальний ряд гонки Need for Speed Most Wanted 2 і постараємося відповісти на питання, чи вдалося новому дітищу переплюнути оригінальну гру 2005 року?

Свого часу Most Wanted порадував любителів швидкої їзди справжнім голлівудським сюжетом. Головний герой не просто носився по місту в пошуках вуличних гонщиків, а крок за кроком йшов до своєї мети - зустрічі зі своїм заклятим ворогом, якому він хотів, у що б то не стало помститися. На шляху до цієї фінальної зустрічі нашому водію належало поспілкуватися з десятками колоритних персонажів, налаштованих як дружелюбно, так і негативно.

У новій грі немає навіть натяку на будь-який сюжет. Опинившись на вулицях міста Фейрхейван, головний герой просто застрибує в першу-ліпшу машину і починає виконувати свою головну (і, по суті, єдину місію) - знайти десятку «найбільш розшукуваних» гонщиків і вийти переможцем з очного з ними поєдинку. Ні слова про те, з ким ми маємо ганятися, ніхто не говорить. Досить набрати необхідну кількість призових очок і можна вступати в сутичку з черговим противником, якого ми впізнаємо за підказкою, що складається з назви його авто. Всі гонщики з «десятки» їздять на ексклюзивних авто, дістати які в своє розпорядження можна досить просто. Після перемоги в гонці достатньо наздогнати стрітрейсера і розбити його машину. Будь-яку іншу вподобану гравцеві машину можна отримати набагато простіше - досить під'їхати до неї впритул і натиснути відповідну кнопку.

Візуально гра виглядає дуже непогано. Не дивлячись на те, що при її створенні використовувався движок Chameleon, на якому і було зроблено Hot Pursuit дворічної давності, розробникам вдалося доопрацювати його настільки, що картинка в процесі гри виглядає не гірше деяких голлівудських блокбастерів. Але за хорошу графіку завжди треба платити.

Мінімум, на якому дана гра готова запуститися - це ПК з двоядерним процесором з частотою не менш 2.4 ГГц, 2-ма гігабайтами оперативної пам'яті і відеокартою з 512 МБ пам'яті. Тим же, хто бажає грати на максимальних налаштуваннях, доведеться розщедритися на крутий комп'ютер, який має в своєму активі чотирьохядерний процесор, мінімум чотири гігабайти ОП і відеокарту, повністю сумісну з DirectX 11 і 1024 МБ пам'яті на борту.

Ігровий процес даної гри складно піддається оцінці. З одного боку, дуже радує просунутий інтелект поліцейських, що норовлять відправити Ваше нове авто на штраф майданчик, а Вас - на нари, і величезна кількість доступних машин, яких в грі кілька десятків. З іншого - відсутність будь-якої мотивації для заробляння призових очок і занадто простий сюжет. Однозначно самою «світлою плямою» в геймплеї є мультиплеер. Граючи по мережі, на вулицях величезного міста можна запросто зустріти своїх друзів і запропонувати їм влаштувати справжню гонку без правил.

В цілому шанувальники хороших аркадних симуляторів знайдуть в цьому проекті практично все, що потрібно - великий простір для «маневрів», відмінні непередбачувані погоні, видовищні аварії і велику кількість автомобілів. Але назвати нове творіння ремейком Need for Speed: Most Wanted зразка 2005 року язик навряд чи повернеться, так як це зовсім інша гра.

По матеріалам: mygamecore.com.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ