Чи можна виїхати за кордон,маючи непогашений кредит?

Чи можна виїхати за кордон,маючи непогашений кредит?

04.12.16 17:15 0 1264

Криза 2015 року внесла суттєві корективи в наше життя. І стосується це не тільки купівельної спроможності, а й свободи пересування. Справа навіть не в тому, що людина, втративши під час кризи роботу або втративши половину зарплати з премією, не може дозволити собі оплатити відпочинок за кордоном (хоча і це теж має місце бути). Насправді ситуація набагато сумніша.

Боржників не випускають за межі країни! При чому тут криза? Та все дуже просто. Саме в період кризи прострочені кредитні борги росіян виросли майже в два рази. Коли людина втрачає джерела доходу, та ще й на тлі глобального зростання цін, то при виборі: купувати собі кожен день по півхлібини, щоб хоч якось прожити, або внести щомісячний обов'язковий платіж за кредитним договором, то відповідь очевидна - це перший варіант. Ситуація, звичайно, перебільшена, але суть розкрита на 100 % об'єктивно.

Тобто, питома вага тих, хто не платить з поважних причин, серед загальної кількості боржників, які мають прострочені кредитні зобов'язання, за останній рік сильно збільшилася. Людям просто немає чим платити за боргами.

Обмеження на виїзд

Так ось, боржникам обмежений виїзд за кордон. Підстава - це прострочені боргові зобов'язання. Трохи статистичних даних за минулий рік: 190 000 осіб не змогли покинути територію країни тільки в першому кварталі минулого року. І більше 70 % з них - боржники. Прогнози ще більш гнітючі. Очікується, що ця цифра (190 000) буде збільшена до 530 000 вже в самий найближчий час. Це більше 1,2 % від загального числа росіян, у яких є непогашені кредити.

Але не завжди боржнику, що має прострочену заборгованість перед фінансово-кредитною установою, не дозволяють виїжджати. Для такого обмеження має бути обов'язкова спеціальна затверджена постанова судового пристава, завірена старшим судовим приставом, або ж окремий спеціальний судовий акт, який накладає таке обмеження. Більш детально, про те чи можна виїхати за кордон, маючи непогашений кредит читайте на сайті http://v-thailand.com/vyiezd-za-granitsu-s-kreditom/.

Згідно із законодавством Російської Федерації, людина, що має прострочені фінансові боргові зобов'язання перед банком, - це порушник закону. У відповідь на це порушення судом може прийматися відповідне рішення, що не дозволяє такій людині залишати межі країни. Так що, обмеження на виїзд - це цілком законна міра, яка часто практикується, як показує статистика.

Такий запобіжний захід застосовується абсолютно до всіх неплатників, незалежно від того, чи має людина борг по кредитній карті, споживчому кредиту, позиці на придбання автомобіля і так далі.

Борги росіян ростуть, як сніжний ком. Але, не дивлячись на це, люди і далі беруть позики в банках, а останні, в свою чергу, ще більше охоче їх видають, хоч і вимагають при цьому більше документів і гарантій, ніж півтора-два роки тому. Адже кредитний ринок - це один з основних сегментів, з якого банки отримують найбільший прибуток, навіть не дивлячись на зростання кількості неплатників. Число видаваних на руки кредитних пластикових карток, навіть на тлі кризи, збільшилася в рази. Їх намагаються «всучити» з приводу і без: при оформленні зарплатної картки в банку, при видачі кредиту на покупку побутової техніки прямо в магазині і так далі.

Висновки

Значить, з'ясували: для обмеження виїзду конкретної людини за кордон обов'язково має бути постанова судового пристава, або окремий спеціальний судовий акт, який накладає таке обмеження. Отже, обмеженню на виїзд передує судовий розгляд. Ну і власне, констатація факту: так, маючи прострочену кредитну заборгованість, за кордон виїхати можна, однак, в разі наявності вищезазначеної постанови або судового акту, це може бути проблематично.

Увага: без рішення суду обмеження на виїзд за кордон незаконне!

Порада: будь-якими законними способами намагайтеся не довести справу до суду. Щоб по вам було прийнято рішення на обмеження виїзду - потрібно не просто не платити кредит, треба дуже сильно постаратися: прострочувати платежі регулярно, ховатися від банку, не виходити на контакт з ним. Але можна зробити й інакше. А саме - звернутися в банк із відповідними поясненнями несплати і проханням про реструктуризацію боргу або кредитні канікули.

Подивитися, чи введене обмеження на виїзд по відношенню до конкретної людини, можна на офіційному ресурсі в інтернеті на сайті ФССП: fssprus.ru.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Квартира в новобудові - ...
Наступна новина: Какие есть разновидности ...

КОМЕНТАРІ