Финансовая поддержка лечения

Финансовая поддержка лечения

07.12.16 19:49 0 1339

Викривлення носової переділки - патологія, що вражає своїми варіантами та розмаїттям симптомів. У когось дефект помітно лише зсередини, а у деяких кидається у вічі при першому ж погляді на обличчя; хтось не помічає цієї особливості, а хтось постійно страждає від супутніх клінічних проявів - варіантів багато. Яке ж вирішення проблеми буде найбільш доцільним та ефективним?

Чому переділка носа стає викривленою?

Однозначної відповіді на це запитання не існує. На формування скелету носа впливає багато факторів, він складається здебільшого з хрящових тканин, які є більш податливими та пластичними і можуть змінювати форму.

Ось перелік факторів, що призводять до викривлення найчастіше:

  • неправильне формування скелету та вроджене викривлення
  • наслідок травматичного пошкодження
  • порушення формування тканин під час стрибків росту організму
  • постійні захворювання носа і викривлення переділки під впливом нерівномірного потоку повітря

Якими симптомами може супроводжуватись викривлення носової переділки?

Основна скарга пацієнтів з викривленою носовою переділкою - утруднення носового дихання. Воно посилюється та завдає незручності при фізичних навантаженнях, під час застуди. Порушення дихання супроводжується хропінням під час сну. Якщо приєднується хоча б незначне запалення слизової - дихання через ніс стає неможливим.

Якщо проблема починається з дитячого віку - це має вплив на формування організму, фізичний та психологічний розвиток. В подальшому, такий стан призводить часті хронічні захворювання, слабкість захисних сил організму.

Як виявити викривлення носової переділки?

Іноді, рівний та симетричний зовні ніс не відповідає картині порожнини носа. Викривлення можна виявити при огляді носової порожнини - риноскопії. Також цей дефект добре видно при методах візіалізіції - рентгенологічному дослудженні, комп’ютерній та магнітно-резонансній томографії. Фахівці центру “Докто ЛОР” мають досвід у лікуванні викривлень носової переділки, зможуть оцінити стан проблеми та обсяг необхідного лікування.

Лікування викривленої переділки носа

Основна помилка усіх пацієнтів з даною проблемою - зловживання судиннозвужуючими краплями в ніс. Це досить небезпечно та не має справжнього ефекту, усуваючи лише симптоми хвороби.

Єдиний варіант ефективного лікування - септопластика, тобто надання переділці правильної форми, шляхом оперативного втручання. Обсяг та показання до операції визначає лікар при попередньому консультативному прийомі з оглядом.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: ТОП-10 необычных отелей и ...
Наступна новина: Бюгельные протезы

КОМЕНТАРІ