Чи варто змінювати штори по сезону?

Чи варто змінювати штори по сезону?

07.12.16 20:18 0 858

Погодьтеся, було б дуже непогано, якби інтер'єр вашої квартири завжди відповідав поточній порі року. Але міняти його повністю кожні три місяці немає сенсу, можна обмежитися лише найбільшими і найпомітнішими його елементами. В першу чергу, шторами. Як повідомляє wek.ru: для кожного сезону зовсім неважко підібрати відповідні штори.

Осінні штори

За вікном осінь - дощова і примхлива пора року. Саме час трохи підняти собі настрій. Для цього якнайкраще підійдуть штори в теплих осінніх тонах, перш за все, це золотистий, оранжевий і червоний.

Пам'ятайте, що необов'язково вибирати штори, повністю зшиті з тканини вищеперелічених відтінків. Досить, якщо вони будуть з'являтися в узорах.

Популярними є і матові тканини з вкрапленням золотистих або срібних ниток. Матеріал для осінніх штор повинен бути приємним на дотик і досить щільним. Якщо ж говорити про конкретні моделі, зверніть увагу на штори з ламбрекенами. Знову ж правильним вибором будуть також французькі та австрійські штори зі строкатим забарвленням. Їх красиве хвилясте драпірування обов'язково буде залучати до себе увагу ваших гостей, подібні моделі завжди виглядають досить незвично. Самий же екстравагантний варіант - поставити розсувні японські панелі. Для кожної монотонної панелі може бути підібраний різний колір в осінній палітрі, а на одну з них може бути нанесено будь-яке широкоформатне зображення, наприклад, красивий осінній пейзаж.

Зимові штори

Вибираючи «зимові» штори, віддавайте перевагу щільним і важким матеріалами. Особливе значення має фактура матеріалу. Найкраще, якщо тканина буде грубуватою або навіть злегка ворсистою. Темні і холодні кольори, до речі, будуть виглядати відмінно, якщо розбавити їх сніжно-білим. А від контрастних узорів на тканині краще відмовитися.

Взимку прекрасно виглядають багатошарові штори на підхватах з великими ламбрекенами, драпіруванням рюшами і т. д. Наприклад, так звані англійські або турецькі моделі. Бажано підбирати колір штор відповідно до інтер'єру приміщення. Визначте для себе один або два головних колірних мотиви і постарайтеся виділити їх за допомогою додаткових декоративних елементів. Наприклад, картатий візерунок на ваших шторах може знайти продовження на подушках, розкладених на дивані або ж на теплому пледі. В ідеалі слід пошити їх з одного матеріалу.

Весняні штори

З приходом весни можна зняти важкі зимові штори, замінивши їх більш легким варіантом. Це цілком можуть бути стандартні розсувні штори. Зробити ж їх цікавішими допоможе використання люверсів. Незвичайне кріплення перетворить зовнішній вигляд штор, а відкриватися вони будуть дуже легко, виробляючи приємний шурхіт.

Важливу роль відіграє візерунок. Однотонна тканина буде виглядати досить нудно, тому вибирайте більш живе забарвлення з строкатим орнаментом. Найпопулярнішими, безумовно, є квіткові мотиви. А яскраві, але не дуже насичені кольори, відтінки світло-зеленого, персикового, рожевого піднімуть вам настрій і додадуть енергії.

Літні штори

У жарку пору року штори на вікні повинні бути легкими і повітряними і обов'язково світлих тонів. Можна навіть використовувати тільки тюль. Вона не стане перешкодою для циркуляції повітря, при цьому приховуючи кімнату від сторонніх поглядів. А природне освітлення стане основним, і влітку в кімнаті буде майже весь день світло без ламп і люстр.

Але якщо вікна виходять на сонячну сторону, однієї тюлі буде явно недостатньо, щоб захистити кімнату від перегріву. Тому можна додати другий шар. Це будуть штори з тонкого, але непрозорого матеріалу. Кріпитися, до речі, він може і на основний карниз паралельно шару з тюлі. Закривати другі штори, забезпечуючи комфортні умови, ви можете тільки в години найсильнішої спеки. Гідною альтернативою тюлі можуть стати жалюзі.

Прислухайтеся до наших порад - і ваш інтер'єр буде «дихати» в унісон тому, що відбувається за вікном.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Бюгельные протезы
Наступна новина: Що таке мобільний зв'язок і ...

КОМЕНТАРІ