Смартфони і їх переваги над звичайними стільниковими телефонами

Смартфони і їх переваги над звичайними стільниковими телефонами

08.12.16 12:27 0 760

Стрімкий розвиток високих технологій надає людині широкий асортимент засобів зв'язку. На зміну монолітним грубим телефонами зі значними габаритами приходять елегантні і витончені смартфони.

"Начинка"

У чому ж відмінність цієї «дорогої іграшки» від звичайного старого телефону? Все починається з «нутрощів» - функціональної начинки смартфона. Звичайні телефонні процесори, що володіють малою функціональністю і низькою тактовою частотою, замінюються потужними 2-х і 4-х ядерними аналогами, які нітрохи не поступаються своїм комп'ютерним «побратимам».

Крім того, смартфони вже не обмежені зонами дії операторів стільникового зв'язку. Тепер зв'язок здійснюється за допомогою новітніх 3G і 4G технологій, що значно розширюють доступність апарату в самих різних точках земної кулі. До того ж, сучасні смартфони можуть працювати в мережах Wi-Fi (бездротового з'єднання). Все це піднімає смартфон вище всіх його попередників.

Крім того, значно розширено пам'ять данних гаджетів. Це стало можливим завдяки створенню портів для SD і microSD-карт, що розширюють пам'ять комунікаторів до 512 гігабайт!

Управління

Значний прорив спостерігається і в управлінні самим телефоном. Якщо раніше велику частину телефону займала клавіатура (QWERTY або звичайна телефонна), то тепер технологія «сенсорних екранів» дозволяє використовувати весь простір екрану як пристрій введення. На деяких моделях смартфонів «вижили» лише дві кнопки, яку служать для здійснення дзвінків.

При цьому значною перевагою володіють ті комунікатори, які оснащені технологією «Multi-Touch», що дозволяє здійснювати управління смартфоном рухом кількох пальців, а не одного. Це створює більший комфорт при перегляді особливо якісних фотографій і веб-сторінок.

Крім того, розробникам сайтів вже не знадобиться оптимізувати свої проекти під мале розширення екранів мобільних телефонів - відповідний для себе масштаб зможе вибрати сам користувач.

ОС

Широкий розвиток отримали також операційні системи і програмне забезпечення для телефонів. Використовувані раніше Palm OS, Bada OS і інші малофункціональні операційні системи замінюються новими і універсальними Google Android і Apple iOS. Ці операційні системи дозволяють розширювати функціональність програмних продуктів, значно краще працюють з новими комплектуючими і більш продуктивні, ніж їх попередники.

Що ж стосується програмного забезпечення, то в цій області спостерігається створення багатьох «революційних» продуктів і захоплюючих ігор з новим рівнем графіки і більш різноманітними жанрами. Читати книги тепер стає можливим не тільки за допомогою планшетних ПК і електронних книг, але і прямо з екрана вашого телефону.

Також стає можливим краще обробляти фото (особливо в цій області просунулися смартфони Samsung, які мають вбудовані фільтри спотворення і розмиття зображень), відтворювати музику з застосуванням різних мікшерів і еквалайзерів, дивитися відео в найкращій якості.

Інтеграція з популярними сервісами в інтернеті робить програмне забезпечення смартфонів більш функціональним і цікавим. Дружній і інтуїтивно-зрозумілий інтерфейс робить «спілкування» людини зі смартфоном більш простим і швидким.

Бренди

Лідером на світовому ринку вважається корпорація Samsung Electronics. Такого звання їй вдалося досягти завдяки серії Galaxy, що відрізняється винятковою продуктивністю і функціональністю. На телефонах Samsung встановлена ​​операційна система Google Android. Крім того, в 5-ку кращих виробників смартфонів входять американська Apple, та китайські бренди Huawei, Oppo, Xiaomi.

Источник: сравнение цен ava.ua

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Ремонт: что это такое?
Наступна новина: Гостиница или квартирана ...

КОМЕНТАРІ